V Brně venku

Jižanský dvorek – největší bezplatná ZOO v Brně

Které dítě by nemilovalo zvířátka? A které dítě by nemilovalo dětská hřiště? A co takto ještě přidat projížďku na kole či odrážedle?

Dnes mám pro vás skvělý tip na malou ZOO v Horních-Heršpicích v Brně. Jižanský dvorek se nachází na pravém břehu řeky Svratky mezi ulicemi Kšírova a Dufkovo nábřeží jen zhruba 10 minut chůze od konečné zastávky tramvaje číslo 12 Komárov.

Na rozlehlém pozemku tu našlo domov zhruba čtyřicet druhů zvířat a každé zvířátko dostalo své jméno. Potkáte tu například oslíky, ovce, kozy, prasátka, slepice husy. Jsou tu také koně, daňci, skot.

Nejexotičtějším druhem jsou pak klokánci.

V areálu je také jezírko a domeček pro zvířecí obyvatele.

Hned vedle Jižanského dvorku je moc příjemné dětské hřiště. Na hřišti děti čeká prolézací tunel, houpačka, kolotoč, skluzavka či pískoviště.

V okolí Jižanského dvorku pak najdete další menší dětská hřiště, super je i areál Kšírovka, v teplějších měsících pak Hopsálkov plný nafukovacích skákacích bublin, Sportovní areál Komec s rozhlednou a parkem Komárek, kde se děti mohou točit na kolotočích a skákat na skákacích hradech za jednotné celodenní vstupné.

Kousíček je také Biotop Komarov (funguje jen přes léto) a pochopitelně tu najdete spoustu stezek na kolo, odrážedlo, brusle nebo pro pěší procházky.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

3 Comments

  1. […] A jako bonus se s dětmi po dobrém jídle můžete projít k blízkému Jižanskému dvorku a prohlédnout si místní zvířátka. Jižanský dvorek je podle mě jednou z nejlepších ZDARMA atrakcí, co v Brně máme. Čeká vás tu mini zoo s koníky, ovcemi, kozami, husami, prasátky…ale potkáte tu třeba i osla a klokana. Přímo u Jižanského dvorku je i příjemné dětské hřiště. Samostatný článek o Jižanském dvorku najdete zde. […]

  2. Adam says:

    Toto byl náš snad nejhorší výlet co jsme v Brně a okolí zažili. Zvířátka vidíte ze 100m a více než polovina tam ani nebyla, o tom “hřišti” ani nemluvě, to nemůže dítě zabavit na déle než 5 minut. Bohužel těžké zklamání 😩

    1. Dobrý den, Adame, mrzí mě, že jste byl tak zklamán. U nás se říká, darovanému koni na zuby nehleď. Podle mě je Jižanský dvorek super. Je to zdarma, děti se tu mohou podívat na zvířátka, kolem vede cyklostezka, lze se tu projet, je tu i hřiště – jasně, není to nic super originálního, ale menší děti klidně na hodinku zabaví. Chodíme sem opakovaně a vždy se nám tu líbí. Kousíček je i fajn restaurace s dětským koutkem BTW, dá se tu zajít na trampolíny do Hopsálkova a vyzkoušet spoustu dalších atrakcí v okolí…Z fotek v mém článku jste asi dokázal poznat, jak to tu vypadá, takže například hřiště vás nemohlo až tak překvapit. Pěkný den!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *