V Brně venku

Naučná stezka Akátky – dvě krásná hřiště a kočárek klidně s sebou

Taky vaše děti hned bolí nožky? Našeho “prostředníčka” bolí nožky už po ujití pár metrů, musíme tak výlety vybírat nejen dle atraktivity, ale také náročnosti pro malé chodce. Nedávno jsme tak podnikli krásnou procházku po naučné stezce Akátky. Stezku vytvořily Lesy města Brna a najdete ji v Brně Židenicích.

Stezka je svou délkou 1,3 km ideální pro rodiny s dětmi a projedete ji i s kočárkem. Golfky sice nebudou nejlepší volba, ale běžný kočár a zručný rodič šofér to tu jistě zvládne. Stezka je koncipována jako okruh, takže se nebudete zpět vracet stejnou cestou, což je vždy prima. Jejím tématem je koloběh vývoje lesního ekosystému a bude vás tu provázet maskot Lesů města Brna mravenec Lesík.

Samotné naučné cedule nebudou pro menší děti asi příliš atraktivní, co však děti rozhodně bavit bude, jsou dvě krásná lesní dřevěná hřiště, která cestou potkáte.

Jedno hřiště je menší s dřevěnými překážkami, pískovištěm a houpačkou, druhé je obrovské a opravdu zabaví děti na hodně dlouhou dobu. Je tu velká lezecká stěna, jsou tu průlezky pro menší i větší děti, lanové překážky, skluzavka, houpačky, pískoviště, houpací kůň…

U velkého hřiště je i velmi příjemné posezení a najdete tu restauraci Sherwood, kam si můžete zajít na něco dobrého. Jen pozor, v pondělí a úterý má restaurace zavřeno.

U začátku stezky najdete také restauraci Hattrick, která v době naší návštěvy byla zavřená, ale přes plot jsme viděli parádní hřiště, tak snad příště vyzkoušíme.

Pokud pojedete na naučnou stezku autem, můžete zaparkovat jako my poblíž ZŠ Didaktis na Bzenecké ulici. Odtud je to na stezku jen pár metrů.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *