V Brně venku

Kočárkový výlet na rozhlednu Kamenný vrch s opékáním špekáčků a hřištěm na závěr

Ukončení Kájiny karantény jsme oslavili krásným výletem místy ještě zasněženou a zamrzlou krajinou. Cestu jsme započali na konečné mini autobusu číslo 68 u Hotelu Myslivna (zastávka se jmenuje také Myslivna a autobus sem jede jej jednou za hodinu, můžete samozřejmě dojet i autem, parkoviště je tu velké). Vydali jsme se nejdříve po asfaltce a následně po zelené turistické značce přes lesopark k rozhledně Kamenný vrch.

Rozhledna je tedy spíše taková rozhlednička, bílá funkcionalistická stavba s 19 točitými schody, které vás dovedou na plošinu ve výšce úctyhodných šest metrů. Výhled z rozhledny je částečně zarostlý stromy, ale můžete vidět třeba Nemocnici Bohunice.

Pod rozhlednou se nachází velké ohniště, kde jsme si dnes opekli špekáčky a díky vedoucí výpravy uvařili také punč v kotlíku. Kamarádka vzala s sebou také těsto na hady na klacku, což jsou v podstatě takové lesní trdelníky pečené nad ohněm. Určitě zdravější varianta špekáčků, děti byly nadšené. A já se nedivím, hadi byly moc dobří. Odkaz na recept máte třeba tady

Od ohniště pod rozhlednou jsme seběhli lesní cestou vedoucí přes zamrzlou lávku až k ulici Raisova. Ulicí jsme se vydali směrem ke stejnojmenné zastávce trolejbusu, těsně před zastávkou se pak nachází v menším parčíku příjemné dětské hřiště. Najdete tu houpačky, skluzavku, pískoviště a prolézací housenku. Děti si pohrály, některé i pospaly, a pak už jsme pokračovali na trolejbus a tradááá domů.

Byl to moc pěkný výlet, vhodný pro kočárek i pro malé dětské nožičky. Celkově trasa měřila jen něco málo přes kilometr. Teď v zimě byla procházka pro děti atraktivní také díky sněhu a ledu, který se tu zatím stále drží. Ale bude tu určitě krásně v kteroukoli roční dobu.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *