V Brně venku

Skrytý park s hřištěm v samém centru Brna

Nedávno jsem v jedné diskusi na FB narazila na tip na pěkné dětské hřiště ve vnitrobloku mezi ulicemi Zahradnická a Křídlovická, podle popisu diskutující maminky tam měla být také venkovní posilovna a dostatek místa na ukrytí se před ruchem velkoměsta.

Kája dnes byla ve školce, já měla vyzvednout balík v Zásilkovně na Václavské…ideální příležitost tento, pro mě naprosto neznámý a skrytý vnitroblok, prozkoumat. A že je opravdu skrytý, jsem se neprodleně přesvědčila na vlastní kůži.

Dle instrukcí manžela jsem vystoupila z tramvaje na zastávce Václavská a pokračovala jsem směrem k Hlavnímu nádraží. Po pár metrech jsem přišla ke kruhovému objezdu a tady měl být dle manžela vstup. Samozřejmě jsem jej minula a šla jsem vesele dál až k nějaké základní škole na ulici Křídlovická…Naštěstí my maminky máme na rozdíl od, v mapě se dobře orientujících tatínků, pusu, a tak jsem se zeptala jiné kolemjdoucí maminky, “Kde že je to hřiště ve vnitrobloku?”. Ta mě ochotně dovedla zpět ke kruhovému objezdu, následně do ulice Zahradnická a pak už k samotné bráně, kterou bych určitě sama nenašla :-D.

Je neuvěřitelné, jak se z ulice plné aut dostanete po několika krocích do zcela jiného světa…Krásný park, spousta stromů, zelená tráva, květinové záhony. Pro děti je tu hřiště s lezeckou stěnou, houpačkami, skluzavkou, pískovištěm.

Upravené cestičky lákají k jízdě na dětském kole, odrážedle…Máte-li pejska, můžete jej klidně vzít s sebou, jsou tu i dva oplocené psí výběhy rozdělené na malá a velká plemena. Zahrát si můžete také pétanque, je tu venkovní posilovna s fitness prvky, basketbalové hřiště a dále také třeba veřejný gril s posezením.  Posezení obecně je tu pojato velmi pěkně a stylově – k dispozici je spousta laviček i stolů z akátového dřeva.

Za mě je dalším velkým plusem pítko s pitnou vodou u dětského hřiště a také dostupnost veřejného WC přímo v parku. (WC teď v těhotenství oceňuji dvojnásob. Klasická kombinace – daleko od domova, dítě v kočáře, nedostatek keřů a přeplněné dětské hřiště plné zvědavých pohledů, není pravda úplně ideální :-D.)

Vůbec se nedivím, že tento zelený vnitroblok dostal ihned po svém otevření v roce 2017 ocenění Park roku. My vyrážíme dovybaveni motorkou a kolem určitě brzy znovu. Akorát kafíčko si kupte už na Mendláku (doporučuji Kofi Kofi nebo Café Plovárna), přímo v parku žádné občerstvení není ;-).

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *