V Brně venku

Z Ořešína do Útěchova – výlet s kočárkem, hřištěm a dobrotami v cíli

Minulý týden jsme se vypravili na krásnou a pohodovou procházku s kočárkem z Ořešína do Útěchova. My jeli autem a zaparkovali v Ořešíně přímo na malém parkovišti u hasičské zbrojnice, dostanete se sem však pohodlně také MHD. Z nádraží v Králově Poli jezdí do Ořešína autobus číslo 70.

Trasu si lze také prohodit, začít v Útěchově a skončit v Ořešíně, což je dle mých fanoušků na FB častější volba, ale já vám popíšu naše putovaní a vy už si ho případně pouze prohodíte 😉.

Pár metrů od parkoviště u hasičské zbrojnice v Ořešíně se nachází moc pěkné oplocené dětské hřiště s domečkem, houpačkami, skluzavkou, průlezkami, pískovištěm či kolotočem. Dětem se nejvíce líbil domeček. Na hřišti je také WC, které je však v provozu jen od jara do podzimu.

Pár metrů nad oploceným hřištěm je další hřiště, tentokrát lanové. Tady to děti taky moc bavilo, jen je škoda, že některé průlezky jsou trochu poškozené. Zase o kousek dál nad lanovým hřištěm je pak oblíbená lanovka – tam jsme se zdrželi nejdéle.

Pořádně vyblbnutí z hřišť jsme se vydali kolem ranče s koníky a ovcemi po modré turistické značce do Útěchova. Celkem trasa měří 2,5 km. Kolem ranče bylo trochu bláto, ale dalo se projet i s kočárkem celkem v pohodě. Na ranči je také restaurace RANCH CH, ale ta byla v době naší návštěvy ve všední den zavřená. Telefonicky lze předem domluvit na ranči vyjížďku na koni.

Minuli jsme ranč a došli jsme k závoře, před níž se cesta rozdvojovala, buď se dalo jít po modré do lesa, tam bych to však s kočárky určitě nedoporučovala, nebo pokračovat rovně po cestě lemující les. Tam jsme šli my. S kočárkem se tudy dalo projet naprosto v pohodě, nemáme žádný teréňák, ale na golfky bych to zase neviděla. Hlavně, když je mokro, může být místy bláto…

Pohodovou cestou zpestřenou o klády a traktor pracující v lese jsme asi za hodinu došli do Útěchova. Tam jsme zamířili do restaurace Za Sedmero, která má menší příjemný dětský koutek. Děti si hrály, daly si palačinky a jahodový džus a my si pochutnali na čaji z čerstvého zázvoru a dortíku. Restauraci bych zhodnotila jako klasickou výletní, asi nečekejte úchvatný gastronomický zážitek, ale na zahřátí a chvilku odpočinku pro děti myslím úplně parádní.

Jste-li MHD, můžete z Útěchova do Brna jet autobusem číslo 57, případně se zase vrátit na MHD do Ořešína. My využili běžce tatínka a vyslali jej zpět pro auto, zatímco jsme odpočívali u čaje v restauraci, za půl hodiny byl zpět.

Rozhodnete-li se vydat na procházku v opačném směru, tedy z Útěchova do Ořešína, můžete se v Ořešíně těšit nejen na krásné hřiště, ale také na Pekárnu s bistrem U Havířů, kde mají také menší koutek a dle recenzí si tu skutečně luxusně pochutnáte. Pekárna je jen kousíček pod hřištěm na ulici Klimešova 68. Otevřeno mají každý všední den od 15 do 19 a o víkendu od 11 do 19.

Tam my musíme až příště 😊. Tak ať se vám výlet líbí a děti si nestěžují na bolavé nožky 😉.

Stránky pekárny U Havířů – https://uhaviru.com/

Stránky restaurace Za Sedmero – https://www.restauracezasedmero.cz/

Stránky Ranch CH Ořešín – http://www.ranch-ch.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *