V Brně venku

Dopravní hřiště Riviéra aneb trénujeme pravidla silničního provozu

Ačkoli bydlíme v Žabinách a na koupaliště Riviéra chodíme v létě poměrně často, na místní dopravní hřiště jsme dnes vyrazili poprvé. Věděla jsem o něm, ale vždy mi připadalo takové nedostupné, je tu přeci jen ta vnitřní část a já si myslela, že je to třeba jen pro školy, nebo, že se zde platí vstupné…Až dnes ráno jsem se podívala na web dopravního hřiště a zjistila jsem, že sem může přijít ZDARMA s dětmi kdokoli.

Dopravní hřiště je pro veřejnost přístupné vždy od úterý do pátku od 15 do 18 hodin, o víkendech, svátcích a prázdninách pak už od 9 do 18 hodin (pondělí je sanitární den). Jak jsem psala výše, vstup na hřiště je ZDARMA, s sebou si akorát musíte vzít kolo/odrážedlo/koloběžku a nezapomeňte na přilbu. Je super, že zde mají i nějaká ta vozidla k zapůjčení, náš tatínek si dnes půjčil bezva koloběžku, takže mohl jezdit spolu s dětmi a vysvětlovat za provozu dopravní předpisy.

Na hřišti je také stále přítomen policista dohlížející na provoz. Dnes tu byla milá paní policistka, dětem dala dopravní pexeso, omalovánky a také reflexní nálepky na helmu či kolo. Mimochodem omalovánky, pexeso i další informační materiály si zde můžete vzít dle potřeby.

Na hřišti velmi oceňuji funkčnost veškerého vybavení. Semafory svítí, funguje signalizace pro chodce, signalizace na železničním přejezdu…rádi chodíme také na dopravní hřiště Pastviny (článek zde), ale tam se mi bohužel ještě nestalo, že by fungovaly semafory…A druhá, pro mě naprosto skvělá věc, je přítomnost WC, možnost drobného občerstvení (jsou tu dva automaty s jídlem a pitím) a také šatny s uzamykatelnými skříňkami, nemusíte se tak bát o své věci, když potřebujete hlídat dítě na hřišti.

Další zajímavou atrakcí, tentokrát spíše pro rodiče, je možnost vyzkoušet si simulaci převrácení auta a nárazu vozidla do pevné překážky v rychlosti 30km/h. Tyto simulátory jsou pro zájemce k vyzkoušení rovněž zdarma, stačí požádat o zprovoznění přítomného policistu.

Až si děti dostatečně zajezdí, mohou si pohrát na místním klasickém menším hřišti s houpačkami a průlezkou. Pro cestu zpět doporučuji zvolit jako my projížďku kolem řeky směrem do Pisárek s občerstvením v Anthroposu. Věřím, že se vám na Riviéře bude líbit, tak jako nám 😊.

Stránky Dopravního hřiště Riviéra – http://www.dopravnihristebrno.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *