V Brně venku

Zábavné bloudění v kukuřičném bludišti

Kukuřičná bludiště už nejsou v ČR žádnou novinkou. My byli poprvé asi před třemi lety, když měla Kája rok, a od té doby jsme stálými návštěvníky. Tentokrát jsme vyrazili s partou maminek z ulice, a i když jsme většinu výpravy v podstatě okamžitě ztratili, užili jsme si letos bludiště asi nejvíc.

Kája už má čtyři roky, a to je konečně věk, kdy zapeklitost bludiště a úkoly v něm schované dokáže pořádně ocenit. Dřív prostě jen běhala a já se hnala za ní s jedinou vidinou neztratit ji z dohledu…Letos poprvé pečlivě hledala s pětiletou kamarádkou tabulky s písmenky do tajenky, zapisovala a bloudila, tak jak se na správné bludiště patří.

Pokud bych měla doporučit věkovou hranici pro bloudění, tak za ideální považuji čtyři roky a výš, nejvíce si zábavu užijí asi školáci na prvním stupni, kteří už v podstatě mohou bloudit i sami a rodiče je třeba jen počkají u vstupu/východu – ten je z bludiště jen jeden. Na druhou stranu, zabaví se tu i hraví dospělí.

Vstupné pro dospělého je 90 Kč, pro děti od tří let pak 65 Kč, ale my využili akci Slevomatu a koupili si vstup výhodněji (69/49 Kč). Otevřeno je vždy od 9:00 do 20:00, za nás bych doporučila vyrazit buď brzy ráno, nebo až k večeru, na poli je hodně horko. Brněnské bludiště najdete letos na novém místě –  hned u odstavného parkoviště brněnské ZOO, kousíček pod cukrárnou Anička v Kníničkách.

Na stránkách bludiště uvádějí časovou náročnost zhruba 50 minut, my bloudili více něž dvě hodiny a přiznám se, že poslední dvě písmenka do tajenky už jsme odhadli, jinak bloudíme asi doteď :-D.

Jako těhotná běhající neustále na záchod jsem měla trochu strach, jak to tady zvládnu, ale pořadatelé mysleli i na potřeby „učůraných“ maminek a u vstupu zřídili TOI TOIKU, takže jsem nemusela do kukuřice.

Kukuřičné bludiště je za mě super zábavou na zhruba půl dne a dá se příjemně spojit s návštěvou nedaleké přehrady nebo blízkého hřiště Dolní Louky, které je jedno z nejhezčích v Brně.

A TIP na závěr, určitě si s sebou vezměte dostatek pití a nějakou svačinku.

Stránky bludišť Kukuřičáci – https://kukuricaci.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] Jo a v Kníničkách je ještě jedno skvělé velké hřiště v oblasti Dolní louky, o kterém jsem vám psala zde. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *