V Brně venku

Báječná Líšeňská rokle

Stále opuštěné (manžel vzal starší děti na čundr), vyrazily jsme o víkendu s Pepčou konečně prozkoumat na poli dětských hřišť toliko opěvovanou Líšeňskou rokli.

Cesta MHD (pokud to někdo neví, já autem zásadně nejezdím, protože samozřejmě myslím ekologicky a až v druhé řadě jsem posera) nám sice ze Žabin zabrala i s chůzí na zastávku bezmála hodinu, ale co by člověk pro dítě a BLOG neudělal. A stálo to za to!

Sice jsme se nedočkaly oveček, na které se Pepča nejvíce těšila (nedivím se, že tu teď přes léto nejsou, asi by se upekly), ale viděly jsme aspoň, jak Pepi říká “kokodáky” (rozuměj slepice).

A hřiště je tu opravdu krásné. Vyblbnou se menší i větší děti, užijete si tu i na kolech, odvážnější mohou zkusit pumptrack. Z atrakcí tu potkáte třeba lanové průlezky, různě dlouhé skluzavky, je tu skvělé pískoviště, houpačka…a velmi oceňuji nové moderní WC přímo u hřiště.

Je tu také klecové hřiště na míčové hry, venkovní posilovna a největší pecka jsou pak vodní atrakce. Z vodního koryta jsem Pepču vůbec nemohla dostat, rozhodně si s sebou přibalte kelímky, konvičky….

Před odjezdem domů jsem si musela zajít ještě na dobrou kávičku, domácí limonádu a větrník do blízké kavárny Kafe Mlýnek (adresa Kotlanova 2162/5). Káva je tu luxusní a bonusem je menší dětský koutek.

Kavárna nacházející se přímo na hřišti s názvem Kornoutek v rokli měla v době naší návštěvy kvůli hodům bohužel zavřeno, ale věřím, že je to tu také moc dobré. Jinak běžně by měla mít otevřeno ve všední dny od 14 do 18:30 a o víkendech od 10 do 18:30.

A ještě jeden tip od sledujících z mé FB stránky, nad Roklí je prý skvělá Zmrzlinová kavárna (adresa Kotlanova 2521/1b).

Pokud pojedete jako my na hřiště MHD, vystupte na zastávce Kotlanova, budete tak v podstatě přímo u Rokle. K hřišti se dá dojít také ze zastávky Masarova.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *