V Brně venku

Obřany – výlet pro kočárek a malé cyklisty

Venku se pěkně otepluje, ideální doba odzimovat kola a odrážedla a vyrazit na první předjarní projížďku. My se tentokrát vypravili protáhnout do Obřan. Z konečné tramvaje číslo 4 jsme se vydali po cyklostezce podél řeky Svitavy k lávce u rozcestníku Těsnohlídkovo údolí.

Lávku jsme přešli, starší prckové ji přejeli, nejmenší se převezl, a po druhém břehu řeky jsme se po červené turistické značce vraceli zpět.

Celá trasa v délce 5 km se dala krásně projet s kočárkem, jen na zpáteční cestě kolem zahrádek bylo trochu bláto.

Oběd jsme si dali ve výletní restauraci Farma v Obřanech, kde se najíte za fajn ceny (třeba dnes menu za 95 Kč) a ještě se můžete pomazlit s černým huňatým kocourem. V teplejších měsících tu mají zahrádku s hřištěm. Kolem restaurace při zpáteční cestě přímo procházíte, takže ji nemůžete minout .

Většina výletníků volí asi delší trasu a pokračuje až do Bílovic, my však trpíme na bolavé nožičky, tak nám těch 5 km stačilo . Alternativou k výletu je dojet vlakem do Bílovic a na kole či odrážedle se vrátit do Obřan na šalinu. Tato varianta měří necelých 6 km.

Cestou zpět do Obřan půjdete přímo kolem oblíbené zahradní železnice, ta však aktuálně nebyla v provozu. Asi se dočkáme na jaře :-).

Pokud můžete, vydejte se na stezku ve všední den dopoledne, o víkendech tu díky velké oblibě mezi cyklisty bývá dost rušno 😉

Cyklistům ZDAR a bolavým nožičkám ZMAR 😉.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. Taky už se chystáme na odzimování. Tak teplý únor nepamatuju.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *