V Brně venku

Rozhledna Holedná a parádní hřiště v Jundrově

Včerejší krásné počasí nešlo nevyužít. Manžel měl volno před noční, Káju jsme odhlásili ze školky a vyrazili konečně taky omrknout novou rozhlednu Holedná.

Naše cesta začala na zastávce Bráfova, odkud jsme se svezli nejkratší tramvajovou linkou č.11 na Vozovnu Komín (linka má aktuálně jen 3 zastávky) a dále už pokračovali stále po zelené značce pěšky směrem k sportovnímu areálu U Hrocha a dále do Jundrova. U Hrocha si můžete udělat malou zastávku, hřiště je sice zavřené, ale funguje tu výborné CAFÉ LOUKA, kde si dáte nejen pití, ale i něco na zub. My této možnosti využili cestou zpět.

Dlouhou ulicí Nálepkova jsme došli až k hájence, kde se nachází vstup do obory Holedná. Šli jsme s kočárkem a výšlap k hájence musím říci je opravdu olympijský výkon, jdete sice po asfaltce, ale ten sklon cesty je snad největší v Brně :-D.

U hájenky jsme viděli srnky a nějaké perličky a po občerstvení a vyblbnutí v dřevěném domečku pokračovali po zelené turistické značce až k rozhledně Holedná. Celá cesta je zpevněná a dá se v pohodě projet s kočárkem.

Bála jsem se davů, ale nic dramatického se nekonalo. Pár lidí na rozhledně, pár svačilo nebo odpočívalo po výkonu pod ní. Zatímco manžel s dětmi vyrazil zdolat rozhlednu, já si užívala pohody se spící Pepčou v kočárku pod rozhlednou. Nesnáším výšky, takže tento typ rozhledny není nic pro mě, kdybych se nahoře podívala pod sebe, tak musí manžel volat kolegy hasiče, ať mě sundají. Ale výhled byl prý krásný, Kája byla nadšená, Vašík říkal, že se trochu bojel :-D. Mně bylo špatně i z toho pohledu nahoru :-D.

Od rozhledny jsme šli zpátky z kopce podél plotu obory po zpevněné cestě k východu z obory do ulice Březová. Na ulici Březová pak manžel objevil moc fajn hřiště s velkým prolézacím slonem, houpačkou, trampolínou, pískovištěm, pružinovými houpačkami, lanovými překážkami a fotbalovým/basketbalovým hřištěm. Hřiště se nachází u bytovek číslo 62 a 64 a děti jsme odsud vůbec nemohli dostat.

Po minimálně hodině strávené na hřišti a občerstvení Pepinky, kdy jsem si užívala, že se konečně zase dá bez mrznutí kojit i venku, jsme se vydali zpět směr Vozovna Komín. Cestou jsme se ještě za ušlapané kilometry (celkem 5,2km) odměnili horkou čokoládou a limonádou v CAFE LOUKA. Kája se zvládla i polít, ale naštěstí to nový softshellový obleček z UNUO ustál :-D.

Výlet na rozhlednu byl jedním s nejhezčím za poslední dobu, určitě k tomu přispělo i krásné počasí. Celkově je obora Holedná úžasným místem na procházky s dětmi. Jen svačinu si vezměte s sebou, obora je velká a občerstvení žádné 😉.

A ještě jedno doporučení na závěr, díky oteplení jsme konečně odložili neforemné zimní bundy a oteplovačky a vyzkoušeli parádní nové funkční oblečky z UNUA. Jsem z nich nadšená nejen já, ale hlavně děti. Zateplený softshell, ve kterém není zima, ale ani horko, zvládl všechny možné dětské peripetie. Kaluže, bláto, lezení po stromech… a na hřišti také obstál na výbornou, hlavně díky parádním jízdním vlastnostem na skluzavce.

Na celý sortiment českého oblečení UNUO se můžete mrknout zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *