Oblečení a obuv, Recenze

Duo UNUO v akci

Poslední dny je venku opravdu krásně a pro mě tak nastal čas schovat dětem do skříně tlustou zimní bundu s oteplovačkami a nahradit je mnohem pohodlnějším softshellem. Nemusela jsem dlouho přemýšlet, kde dětem nové funkční oblečení pořídím, vsadila jsem na již několik sezon ověřenou jistotu a zabrousila do e-shopu UNUO.

Unuo je česká značka nejen dětského oblečení (nově totiž nabízí také oblečení pro maminky), které je vyrobeno z vysoce kvalitních funkčních materiálů, jež prošly nejpřísnějšími atesty pro děti. My máme z UNUA vyzkoušené zateplené i nezateplené softshellové kalhoty, softshellové bundy a čepice s nákrčníky. V nabídce UNUA je toho však mnohem víc. Bambusová trika, ponožky, punčocháče i UV oblečení, vše se dá prakticky vrstvit a děti tak zůstávají stále v suchu a v teple.

A co já osobně miluji na značce UNUO nejvíc?

V prvé řadě je to jednoduchost, čtyřletá Kája se obleče už úplně sama, dvouletý Vašík zvládne kalhoty, u bundy mu musím pomoci se zipem, ale to je vše. Nikde žádné zbytečné šňůrky, zipy na kalhotách, knoflíky…Rychlost výpravy z domu se tak v mých očích vyšvihla z klasického trabantu na úroveň Formule 1.

Za druhé je to neuvěřitelné pohodlí a materiál, který je snad kouzelný. V zatepleném softshellu podšitém fleecem je dětem krásně teplo, ochrání je i před menším deštíkem, cákanci z kaluží, pěknou fujavicí, ale když začne svítit sluníčko, děti se díky speciální membráně nepotí. Po návratu z procházky doma vše otřu vlhkým hadříkem a oblečení je tak na rozdíl od maminky připraveno k dalšímu použití.

Za třetí velmi oceňuji reflexní prvky, kterými je oblečení vybaveno a také super vychytávky v podobě poutek na kalhotách i bundě, za které je dítě může velmi snadno samo pověsit třeba ve školce.

Za čtvrté, s UNUO dětem nikdy nepotáhne na záda. Já, jakožto košilkový tip, který naprosto nesnáší, když mu lezou záda z kalhot a v tomto ohledu si velmi liboval ve vysokém těhotenském oblečení, teď dětem závidím tu teplou pohodlnost. Kalhoty mají vysoký pružný pas, který se snadno přizpůsobí postavě, bundy zase mají delší zádovou část.

Za páté zbožňuji vymazlený design UNUA. Vše spolu ladí, můžete si poskládat komplet soupravu, nebo barvičky vesele kombinovat. Náš Vašík si vybral komplet s pejsky, Kája zase už jednodušší stylovou bundu CROSS s ostružinovými kalhotami. Malý roztomilý klučina a velká skoro školačka. Model CROSS je navíc rostoucí, rukávy jsou ušity tak, že se dají dle potřeby ohrnovat a jiný je i zip bundy ve stylu tzv. křiváku. Dětem se oblečení opravdu líbí, což je další motivací k jinak neoblíbenému oblékání.

A konečně za šesté, i když důvodů pro nákup UNUO bych vymyslela ještě nespočet, je to česká značka. Česká firma, založená maminkou čtyř dětí, zaměstnávající další šikovné maminky. Takovou značku vždy ráda podpořím 😊.

UNUO v akci

Náš první výlet v nových modelech směřoval na novou brněnskou rozhlednu Holedná. Děti čekal výšlap do pořádného kopce, bahnitá stezka, keře, stromy, pařezy, lesní domečky a nakonec 208 schodů na rozhlednu a zase zpět. Samozřejmě se odehrálo i pár skoků do kaluží, válení v blátě, pádů (naštěstí ne z rozhledny :-D) a světe div se, oblečení přežilo bez úhony. Pochopitelně s pár bahnitými šrámy na duši, ale nic, s čím by si vlhký hadr neporadil.

Na závěr jsme odzkoušeli funkční softshell také v akci na hřišti, a i zde obstál na výbornou. Je pružný, ohebný, nebrání v žádném pohybu, ideální na sezení v pískovišti, a ještě víc pro ježdění na skluzavce. Svištělo jim to pravda pořádně 😊.

Všechny vychytané modely UNUO si můžete prohlédnou a koupit zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *