Knihy, Recenze

Letem světem s Vášou – poznávejte s dětmi celý svět

Mám pro Vás další krásný knižní tip. Nakladatelství Grada – Bambook nově vydává knihu pro děti Letem světem s Vášou. Knihu napsala Marcela Kotová a poutavými ilustracemi ji doplnila Zuzana Dreadka Krutá.

Kniha dětem v úvodu přibližuje, jak vypadá svět, vysvětluje jim, že všichni lidé na světě nejsou stejní, nejí stejné jídlo, že ani zvířata nejsou stejná a také zvyky se země od země liší. Následně seznamuje čtenáře s naší domovinou a představuje dětem rodinu pana Václava Šachovského. Pan Václav je letecký konstruktér a má dva syny – Péťu a Pavlíka. Za sestrojení letadla “Váši” dostane odměnu – cestu kolem světa. A tak maminka všem sbalí kufry a vydávají se na cestu. Postupně tak prolétají třeba Francií, Grónskem, Mexikem, Austrálií, Čínou či Ruskem…

V každé zemi poznávají její hlavní pamětihodnosti, jazyk, kuchyni, ale třeba i typické oblečení. Na konci každé kapitoly, návštěvy příslušné země, jsou pro děti připraveny zvídavé otázky, pěkná písnička a také další informace, které využijí především starší děti.

Na písničkách oceňuji, že jsou v naprosté většině velmi jednoduché a dají se zahrát klidně i na zobcovou flétnu. Což je jediný nástroj, na který umím hrát 😊.

Kniha končí návratem do Česka, kdy si rodina vybalí všechny suvenýry a spokojeně se uvelebí na gauči. Na ty krásné zážitky z cest už nikdy nezapomenou 😊.

Knihu koupíte zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *