Oblečení a obuv, Recenze

Little Shoes – Vybíráme boty pro první jisté krůčky

Čas hrozně letí a naše miminko už není miminko, ale malinká slečna, co nechce jen sedět v kočárku nebo koukat z nosítka. Chce běhat. Doteď jsme si vystačili s capáčky či návleky, které považuji pro začínající chodce za naprosto ideální botu, ale přeci jen v 16 měsících ta naše malá slečna už nějaké první „opravdové“ botky potřebovala.

Little Shoes – barefoot obchod, kde dobře poradí

Ale jak první boty pro dítě vybrat? Nabídka je neuvěřitelně široká a věřím, že nejeden hloubavý rodič se v ní lehce ztratí. Mně se při hledání informací k prvním botkám zalíbil internetový obchod Little Shoes, který se zaměřuje na prodej barefoot obuvi pro děti i dospělé. Jejich heslem je obouvat pohodlně, zdravě a kvalitně.

Po zkušenostech z odchovu předešlých dětí a radách naší paní fyzioterapeutky jsem věděla, že jako první botky chci pro Pepču určitě barefooty. Obvykle bych sáhla po naší oblíbené značce Be Lenka, kterou mimochodem Little Shoes taky nabízí, ale ta bohužel nevyrábí nejmenší dětské velikosti, začíná až na čísle 25 a Pepča dle našeho domácího papírového měření potřebovala velikost 23.

Little Shoes má naštěstí skvěle zpracované stránky s výborným filtrováním typů, velikostí, rozměrů a dalších parametrů bot, takže jsem velice rychle zjistila, jaké značky se mi v naší velikostní kategorii a cenovém rozpětí nabízejí.

Co musí splňovat první barefoot bota?

Opravdu pečlivě jsem prostudovala všemožné diskuze i rady odborníků na internetu a stručně mohu shrnout, že první barefoot boty pro malé chodce by měly splňovat následující:

  • Bota musí být lehká, v podstatě platí, čím lehčí, tím lehčí budou první krůčky v ní.
  • Bota musí mít podrážku ohebnou všemi směry.
  • Podrážka nesmí dítěti podkluzovat.
  • Bota musí poskytovat dostatek místa pro prstíky – boty se musí v přední části anatomicky rozšiřovat, aby prsty nemačkala, a naopak jim umožňovala se volně rozprostřít.
  • Bota by měla být vyrobena z prodyšného materiálu, ideálně kůže. Dětské nožky se dost potí a umělé materiály jim nedělají dobře.
  • Bota pro první krůčky by neměla mít příliš velký nadměrek, ideální je asi 0,7 -1 cm. Sice vás tak bude brzy čekat nákup nových bot, ale zase ty první příliš neonošené, můžete dobře dál prodat.
  • Názory na výšku bot se různí, já zvolila raději nižší botky, neomezující kotník v pohybu.

Výběr značky

Po krátkém průzkumu výrobců bot splňující naše parametry se mi zalíbila značka Beda, která vyrábí své barefootové botky nedaleko Brna v obci Vranovice.

Měření nožky bylo pravda trochu náročné, Pepči se obkreslování nožky na papír moc nelíbilo, ale nakonec jsme to s pomocí tatínka a všemožných „zabavovadel“ zvládli a volba padla na model BEDA NÍZKÉ ELISHA na bílé podrážce.

Jde o:

  • celokožené boty, méně teplá varianta
  • extra lehké boty, zcela flexibilní
  • ideální tvar špičky, optimální i na širší nohy
  • dotažení na 2 pásky se suchým zipem
  • sedí na průměrné nohy, nižší až průměrný nárt
  • měkčí v patě (pouze mírně zpevněné, nikoli vyztužené či s opatkem)
  • vyndavatelná vložka, bez anatomického tvarování
  • dotažení na pásky na suchý zip, oproti kotníčkovým modelům se dají ještě lépe stáhnout i na útlý kotník

Komunikace s Little Shoes a možnosti vrácení

Botky jsem objednala ve velikosti 23 (s nadměrkem 0,8 cm) a druhý den už byly k vyzvednutí v Zásilkovně. Velmi pozitivně hodnotím celou komunikaci s Little Shoes a rychlost dodání. Botky Pepči perfektně sedly, nechtěla si je vůbec sundat, ona teda obecně miluje všechny naše boty, hlavně jejich vyhazování z botníku a roznášení po bytě :-D.

V případě, kdy objednané boty nesedí, mají v Little Shoes nastavený velmi jednoduchý způsob vrácení. V podstatě bychom jen krabici donesli zpět do Zásilkovny a na účet by mi přišly zpět peníze ponížené o částku 50 Kč na dopravu. Jak jednoduché 😊.

Užitečné odkazy

  • Nabídku e-shopu Little Shoes si můžete prohlédnout zde.
  • Nabídku značky Beda pak tady.
  • A naše botky Beda Elisha tady.

Přeji vám mnoho radosti při prvních společných krůčcích 😊.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *