V Brně uvnitř

Šaškárna – zábavní park v Řečkovicích

V pátek odpoledne jsme se poprvé vypravili omrknout oblíbenou dětskou vnitřní hernu Šaškárna v Řečkovicích. Neměli jsme rezervaci, ale pravděpodobně se na nás usmálo štěstí začátečníků, protože i bez rezervace se místo našlo, a to hned u koutku pro menší děti, takže paráda.

Kudy do Šaškárny?

Šaškárnu najdete na adrese Novoměstská 1c v městské části Brno – Řečkovice. My jeli autem a zaparkovali jsme přímo před vchodem, parkoviště je tu dostatečné. Pojedete-li MHD, vystupte na zastávce tramvaje č. 1 HUDCOVA a poté se vydejte po schodech dolů do areálu SMS elektro. Dál vás už navedou reklamní cedule. Kdo se do Šaškárny vydá sám s kočárkem a nechcete jej drncat po schodech dolů, může schody obejít kolem sídliště při ulici Žitná případně se ze zastávky tramvaje Hudcova svézt ještě jednu zastávku autobusem č. 42 na zastávku Kořískova. Pak už je to jen kousek přes sídliště, kolem dětského a psího hřiště a jste tam 😉.

A jak to v Šaškárně chodí?

Po příchodu si na recepci vyzvednete čip, na který se vám načítá veškerá útrata. Nahlásíte také počet dětí a dospělých osob. Mají tu trochu složitější ceník, děti do 1 roku mají vstup zdarma, děti od roka do dvou let platí 52 Kč, děti starší dvou let platí 89 Kč za první hodinu a pak už se pobyt v herně účtuje po minutách. Nejvíce však zaplatíte za dítě 199 Kč. To byl náš případ a předpokládám, že tuto částku platí asi většina rodičů, protože dřív, jak za dvě hodiny, odsud děti těžko dostanete. Dospělý platí 94 Kč, ale od této částky se odečítá útrata, což znamená, že když si dáte kafe a dort, máte už vstup zdarma 😉.

U recepce při vchodu se nachází také velký botník, tam si odložíte venkovní obuv. Po celé Šaškárně se všichni pohybují jen v ponožkách. Vyzutí a vybavení čipem jsme se vydali k našemu stolu. Ke stolu jsem však došla pouze já s malou Pěpčou, Vašík s Kájou se ihned rozběhli k velké průlezce.

Atrakce

Průlezka je vlastně hlavní atrakcí Šašárny. 115 metrů dlouhý labyrint umožňuje dětem spoustu bezpečné zábavy, velký úspěch měl také tobogán a velká skluzavka. Kolem labyrintu vede dráha pro autíčka, děti si tu mohou na 60 m dráze pořádně zajezdit.

Pro menší prcky je v zadní části vyhrazená zóna pro děti do tří let. Tady najdete kuchyňku, různé hračky, molitanové kostky a následně menší průlezku se skluzavkou. Do této části však i přes zákaz lezou také starší děti, takže je třeba stále dávat pozor.

V Šaškárně je i elektronická střelnice pro děti i dospělé, ale ta byla při naší návštěvě nonstop v obležení. Ne, že by mi to nějak vadilo. V herně lze také uspořádat oslavu narozenin.

Občerstvení

Občerstvení v Šaškárně funguje samoobslužně, vždy si zajdete objednat k baru a pípnete čipem. Platíte až při odchodu. Můžete si dát kávu, čaj, limonády, mají samozřejmě i spoustu sladkostí pro děti, bez kterých bych se já obešla :-D. V nabídce jsou také zákusky, já mohu doporučit panna cottu, ta byla opravdu dobrá, dáte si tu však i nějaké teplé jídlo. My vyzkoušeli pizzu, kterou manžel ohodnotil jako slanou buchtu, mají také tousty, palačinky, pannini. Prodávají také bezlepkové varianty jídel.

Posezení v Šaškárně na mě nepůsobilo nijak zvlášť útulně, ale zase oceňuji čistotu a jednoduchost. Vše je plastové, omyvatelné. Chápu, že sem chodí rodiče kvůli dětem a ty budou určitě nadšené, u stolků toho moc nenasedí.

Na toaletách je samozřejmostí přebalovací pult a dětské umyvadlo. Líbil se mi i fén, který poslouží v zimních měsících k usušení zpocených vlásků. Nám by se rozhodně hodil 😉.

Celkový dojem

Celkový dojem ze Šaškárny byl u mě příjemný. Dětem se tu líbilo opravdu hodně, ocenila jsem, že i malá roční Pepča se zabavila, i když tu jsem samozřejmě musela neustále hlídat. Občerstvení bylo taky fajn, akorát pizzu si teda umím představit lepší. Velmi pozitivně hodnotím čistotu a milý personál. Cenově mi Šaškárna při dvou a více hodinovém pobytu přijde srovnatelná s Bruno Family Parkem, Šaškárna je však rozhodně vhodnější pro menší děti, protože o nich máte neustále přehled – neutečou jako v Brunu do jiného patra. My tu za tři děti a dva dospělé, nějaké pití, zákusek a pizzu nechali necelou tisícovku. Pokud se do Šaškárny chystáte v pátek nebo o víkendu, určitě si raději udělejte rezervaci.

Stránky Šaškárny – https://www.saskarna.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *