V Brně uvnitř

MAMA KAFE – nejútulnější kavárna pro rodiče malých dětí

Ve středu jsem s dětmi a kamarádkami poprvé navštívila nově otevřenou kavárnu MAMA KAFE na Úvoze 21. Ačkoli je otevřená teprve druhý týden, slyšela jsem na ni ze všech stran skvělé recenze, tak jsem byla hodně zvědavá.

Do kavárny jsme se vydali pěšky z Mendlova náměstí, připravte se na delší cestu do kopce, ale pokud chcete šetřit nohy, můžete se svézt jednu zastávku trolejbusem. Kavárna je v podstatě hned naproti zastávce (stačí přejít přes přechod a vrátit se kousíček zpět).

Kamarádka dva dny předem rezervovala stůl a dobře udělala, bez ní bychom si dopoledne nesedli. Kavárna už o půl 9 praskala ve švech a dětí bylo jako smetí. Každopádně první dojem byl skvělý. Kočárek jsem nechala zaparkovaný venku, ale je možné dát jej i do speciální místnosti na kočárky. Hned u vstupu je místo na odložení bund a bot, do herny se v botách nesmí. První část kavárny tvoří menší místnost s barem a asi třemi stolky, zde herna není, ale je tu pěkná dětská knihovnička. V druhé části pak najdete další čtyři stoly a naprosto kouzelnou hernu.

My seděli v druhé části, tzn. přímo v herně, ale i rodiče kteří mají stolek u baru, nebudou mít se sezením problém, jsou tu připraveny sedací polštáře, nebo se dá klidně sedět na zemi, po celé místnosti je pěnový koberec.

Zařízení koutku, řekla bych, je v Brně naprosto jedinečnou záležitostí. Nenajdete tu žádné plastové hračky, žádnou klasickou skluzavku do balonků. Naopak se můžete těšit na hračky z přírodních materiálů, převážně ze dřeva, na průlezky české značky Antonie & Emma a hračky z dílny holandské společnosti Little Dutch. Děti mohou lozit po horolezecké stěně, houpat se na dřevěné houpačce, jezdit po dřevěné skluzavce, vařit v kuchyňce či montovat u ponku.

Děti blbly a já s holkama jsem si vychutnávala vážně luxusní kávu, moc dobré dortíky a domácí limonády. Jestli se majitelkám něco opravdu povedlo, tak je to káva, zatím jsem totiž nenašla v Brně dětskou kavárnu, kde by uměli udělat fakt dobrou kávu.

Co se týče zázemí pro maminky s dětmi, tak je zde malý kojící koutek, mikrovlnná trouba, přebalovací pult a samozřejmě také nočníky.

Sečteno podtrženo, návštěvu MAMA KAFE doporučuji všemi deseti, koutek mi přijde vhodný tak pro děti do 6 let. Před návštěvou si raději dejte rezervaci, i když předpokládám, že množství lidí se postupně zklidní až opadne prvotní zvědavost návštěvníků 😊.

Webová stránka MAMA KAFE – http://www.mamakafe.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] Za mě nejkrásnější dětská kavárna v Brně. Útulný prostor, dřevěné hračky, výborná kávička a dezerty. Jen to chce rezervačku a počítejte s tím, že tu bývá dost lidí. Více v článku zde. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *