V Brně uvnitř

Nejlepší restaurace a kavárny s dětským koutkem v Brně a okolí

Nejčastěji se mě ptáte, kam si v Brně nebo jeho nejbližším okolí zajít s dětmi na dobrý oběd či kafíčko s dortem pro doplnění rodičovské energie. V následujícím článku uvádím své oblíbené podniky z brněnské gastro scény. V každém z nich najdete aspoň menší dětský koutek nebo rovnou velkou hernu. Prostě jsou to ta místa, kde se s dětmi počítá, a navíc si tu opravdu pochutnáte.

PF Café

Menší kavárna s pidi dětským koutkem v centru města na Dominikánském náměstí. Více v článku zde.

Restaurace BTW

Novinka brněnské gastro scény. Skvělá restaurace s ještě lepším dětským koutkem rozděleným na dvě části – pro prcky a pro větší hráče. Najdete ji kousek od konečné v Komárově. Více v článku zde.

Kavárna Spolek

Stálice a nebojím se říct brněnská legenda mezi kavárnami. Spolek ale není jen kavárna, dáte si tu i moc dobrý oběd – vaří meníčka. Uvnitř kavárny je menší koutek, venku na nádherné uzavřené zahradě objevíte hřiště. Více v článku zde.

A1 Buffet

Náš nejnovější objev! Luxusní bufet plný tradičních vietnamských pokrmů, kterých za jednotnou cenu 260 Kč/osoba můžete sníst kolik hrdlo ráčí. Restauraci tipu All you can eat najdete nad tržnicí na Olomoucké, parkovat se tu dá bez problémů. V rámci bufetu si můžete sami nabrat jídlo dle libosti – polévky, nudle, saláty, sushi, ruzné druhy mas včetně kachny, ovoce, dezerty…V zadní části je prostorný dětský koutek, který je zařízen velmi skromně, hraček tu moc není, spíš jen skluzavka a pár odrážedel, ale dětem stačil a my se v klidu najedli. Stránky A1 Buffet zde.

Dětská čajovna Mezi Stromy

Toto je místo, kam byste bez dětí asi nešli, ale s dětmi je to tady super. Přímo v centru Brna na Josefské ulici si mohou děti pohrát v parádní herně a vy si užít dobrý čaj, kávu, limonádu, dortík, kaši, tousty…A v teplejších měsících můžete využít venkovní hřiště. Více v článku zde.

La Patas

Výborná pizza, čerstvé saláty, steaky, těstoviny, dětská jídla a luxusní dezerty. A k tomu všemu navíc úžasný dětský koutek s průlezkami a velké venkovní dětské hřiště. V restauraci je k dispozici také mikrovlnka pro ohřátí příkrmů a přebalovací pult. Interiér restaurace je velmi příjemný, moderní, prostorný. Více v článku zde.

Grill & Beer restaurant Vulcano

Restaurace Vulcano se nachází v Bohunicích na ulici Čeňka Růžičky 759/2. Je to pěkná, moderní restaurace s kvalitním jídlem – dáte si tu burgery, saláty, steaky. My ji máme rádi díky pěknému montessori dětskému koutku. Koutek je menší a nachází se v zadní, částečně oddělené části restaurace, doporučuji rezervaci. Samostatný článek najdete zde.

Hnízdo

Tato restaurace je moje srdcovka. Nádherný interiér, jednoduše zařízený koutek, skvělé jídlo a hned vedle pro případ potřeby Bruno Family Park. Více v článku zde.

KT Bistro (dříve Like IT)

KT Bistro nahradilo původní restauraci Like IT, ale krásný koutek naštěstí zachovali. Prý jsou fakt dobří, osobně zatím nemám zkušenost. Více o původní restauraci Like IT (koutek je stejný, jídlo asi i lepší) v příspěvku zde.

Havana

Do Havany chodíme s manželem na každé naše výročí. Vaří tu skvěle a děti ocení množství zvířat v akváriích a teráriích. Jen ten koutek není žádná velká sláva, ale je tu, a kde je koutek, tam se s dětmi počítá. Mají i dětské menu. Více v článku zde.

Na Návsi

Tato restaurace sice není přímo v Brně, ale rozhodně se vyplatí udělat si do ní výlet. Najdete ji nedaleko Brna v Říčanech, vaří tu skvěle, mají dvoupatrový koutek a ještě hřiště k tomu. Více v článku zde.

Café Mezzanine

Velmi oblíbená kavárna na Údolní ulici v centru Brna. Koutek tu slouží maminkám už roky. A stále dobře. Výhodou je, že se místnost s koutkem dá zavřít a děti tak neutíkají, případně neruší zbytek kavárny. Dá se tu s notebookem i hezky pracovat. Kafíčko, snídaně…vše luxusní. Více v příspěvku zde.

UM café

Učňovská kavárna UM café je také přímo v centru města. Dáte si tu nejen kávu, ale klidně i oběd. A koutek je tu moc prima. Oceňuji také široké sedačky, kam si můžete pohodlně položit malé miminko. Více v příspěvku zde.

Mama Kafe

Za mě nejkrásnější dětská kavárna v Brně. Útulný prostor, dřevěné hračky, výborná kávička a dezerty. Jen to chce rezervačku a počítejte s tím, že tu bývá dost lidí. Více v článku zde.

La Tera Café & Bistro.

Můj objev tohoto roku. Útulná kavárna s menším ale nádherně vybaveným dětským koutkem ve Veverské Bítýšce. Dáte si tu nejen luxusní kávu, dezerty či limonády, ale také polévku či lehčí oběd. Jen určitě mrkněte na otvírací dobu, nejsou tady každý den. Více v článku zde.

Padagali

Indická restaurace s dětským koutkem, super pro milovníky nejen pálivého jídla ;-). Najdete ji na ulici Kotlářská kousek od Lužánek. Koutek má prý i indická restaurace Light of India v KrPoli, ale to zatím nemám osobně vyzkoušené.

Cafe Bistro Bar Mezi Stromy

Podnik mé nejlepší kamarádky, aneb to nejlepší nakonec :D. Prima místo u lesa, kde si děti mohou pohrát na venkovním hřišti nebo využít menšího koutku uvnitř. Vaří tu skvěle, pořádají i různé akce s grilováním a opékáním špekáčků. Super je návštěvu spojit s výletem přes Mariánské údolí. Před návštěvou zkontrolujte otvíračku na FB stránce bistra. Nemají otevřeno úplně pravidelně. Více v článku zde.

Divočina

Bistro Divočina najdete hned vedle Otevřené zahrady (mimochodem jednoho z TOP míst pro děti v Brně) a naproti parku na Obilňáku. Mají tu pěknou activity board a taky menší dětský koutek. Pepinka si hrála s kočárkem a malovala si. Pro starší děti tu mají deskovky. Jídlo je skvělé. Dá se zajít i na polévku.

Palačinkárna Panksy

Na tuto luxusní brněnskou palačinkárnu jsem dostala tip právě v Divočině. Jednou jsme tam totiž s Pepčou došly a oni měli bohužel ještě zavřeno. Tak nás paní poslala do Panksy na Jaselskou, že prý tam mají taky nějaké hračky. Panksy sice nemá klasický dětský koutek, ale je tu krabice s hračkami a pár dětských knih, což se taky počítá. A ty palačinky a domácí limonády jsou skvělé. Mají sladké i slané varianty. Doporučuji vyzkoušet.

Kavárna Ztraceno

Tuto útulnou kavárnu s krásným dětským koutkem, vynikající kávou a dezerty najdete v Tišnově. My se do Tišnova vypravili nízkopodlažním vlakem z Brna, takže si také můžete udělat výlet třeba na naučnou stezku Klucanina nebo do místního muzea a spojit výlet s návštěvou této boží kavárny.

A už znáte mou zážitkovou hru PO STOPÁCH BRNĚNSKÝCH POVĚSTÍ? Jestli ne, tak rozhodně doporučuji vyzkoušet. Čeká vás zábavná rodinná procházka centrem města, při níž poznáte něco z tajemné brněnské historie a odměnit se můžete právě v některé z brněnských kaváren či restaurací. To zní jako plán, co? Na hru mrkněte tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

2 Comments

  1. Blanka says:

    Doplním Padagali. Milé překvapení zjistit, že tam je také dětský koutek.

    1. Děkuji, na tu jsem zapomněla 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *