Výlety do okolí

Dopoledne pro rodiče v Mezi Stromy v Horákově

Kavárna Mezi stromy v Mokré-Horákov je mou srdeční záležitostí. Nejen, že se kavárna nachází na nádherném místě u lesa, v klidném, romantickém prostření s krásným výhledem do okolí, ale vlastní ji má nejlepší kamarádka Martina.

Martina je maminka dvou skvělých klučinů, vedoucí malých florbalistů, báječná kuchařka, milá servírka, fantastická baristka a v neposlední řadě managerka celého podniku Mezi stromy – kavárny s příjemným penzionem.

Martina na kavárnu není sama, pomáhá jí její tatínek, manžel, spousta přátel. Mezi stromy je skutečně rodinný podnik v tom nejryzejším slova smyslu.

A protože je Martina holka podnikavá a pro maminky s dětmi má pochopení, zavedla nově v kavárně speciální dopoledne pro rodiče/prarodiče s dětmi. Každý čtvrtek a pátek od 10 do 12 hodin je v kavárně nachystaný dětský koutek.

Těšit se děti mohou na dřevěnou kuchyňku s vybavením, stoleček na kreslení, dřevěné hračky, vkládačky i deskové hry pro starší sourozence. Máte-li miminko, můžete jej nechat hrát na pěnových puzzlích, ale raději doporučuji vzít si s sebou vlastní deku na podložení. Dětem se budou hodit také papučky či capáčky, hraní bude příjemnější.

Maminky si mohou v kavárně dát výbornou kávu, zákusky, domácí limonády, bio čaje, mošty… a zdržet se rozhodně doporučuji i na oběd. Každý den je v nabídce teplá polévka, hamburgery, sezónní nabídka i speciální dětské menu. A rozhodně nesmíte zapomenout dát si vafle, kdo není na sladké, potěší ho i slaná varianta.

V pěkném počasí můžete kromě vnitřní herny využít také skvělé lesní hřiště, které si majitelé sami vyrobili. Je tu spousta lanových překážek, domeček se skluzavkou, pískoviště, houpačka.

Do kavárny Mezi Stromy můžete přijet samozřejmě autem – parkoviště je přímo u kavárny, ale já doporučuji spojit návštěvu s výletem. Do Mezi stromy vede bezvadná cesta přes Mariánské údolí sjízdná na kolech, odrážedlech i s kočárkem. O této cestě jsem vám psala samostatný článek tady, tak se mrkněte.

A kdo rád jezdí autobusem, může využít autobusu číslo 701 jedoucího z Úzké od Vaňkovky. Autobus je vždy nízkopodlažní a do Mokré-Horákov váz doveze za zhruba 30 minut. Super je právě kombinace autobusu a pěšího výletu přes Mariánské údolí.

Cesta z města vede jednoznačně do Mezi Stromy. Běžte se nadechnout ;-).

Stránky Mezi stromy – https://www.mezistromy.eu/

FB stránka Mezi stromy (nejaktuálnější info o akcích, doporučuji sledovat ;-)) – https://www.facebook.com/cafebistrobarmezistromy

PS: V Mezi stromy dělají i skvělé dětské oslavy! Otestováno na několika oslavencích.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *