Hračky, Recenze, Tvoření

Zábavné malování pískem pro děti i dospělé

Minulý rok děti poprvé vyzkoušely malování obrázků pískem a od té doby chtějí pořád kupovat další a další „lepivé“ šablony ke tvoření. Proto jsem měla velkou radost, když mě oslovil Jirka z e-shopu Radost v písku s nabídkou tvořivé spolupráce.

Za značkou Radost v písku se ukrývá rodina se třemi dětmi, která se rozhodla vytvářet kreativní pískovací sady přímo u nás v České republice. U nás vznikají návrhy šablon, u nás se vyrábí, u nás se barví přírodní písek…prostě hezky česky.

Pískování je neskutečně zábavná činnost a díky jednoduchosti celého konceptu, zvládají tuto techniku už děti od tří let, ale současně se krásně zabaví i dospělí.

Princip pískování je jednoduchý. Začíná se samolepící šablonou, ze které dítě/dospělý postupně odlepuje jednotlivé části papíru a ty posypává dle vlastního vkusu barevným pískem. Obnažené místo na šabloně je lepkavé, písek se přilepí a zbytek se smete například na talířek či podložku. Jakmile dítě či dospělý odlepí všechny části šablony a vše řádně posype pískem, má hotovo. Obrázek si pak může pověsit jen tak holý nebo ve speciální průhledné fólii třeba na nástěnku. Fólii ocení pořádkumilovní lidé (u nás fólie netřeba), hodí se také, když chcete dát obrázek někomu jako dárek (babičce, školkové lásce).

V každé tvořivé pískovací sadě jsou obsaženy šablony, písek, mističky na písek, návod s tipy na tvoření, ochranné sáčky pro hotové obrázky, velký špendlík na odlupování papíru ze šablony a bambusové párátko pro dotvoření motivů.

My jsme doma strávili poněkud pošmourné dopoledne nad Vánoční pískovací sadou. Nejkrásnější svátky roku se blíží, tak proč se trochu nenaladit na kouzelnou “atmošku”.

Zatímco loni jsem tříletému synovi ještě s odlupováním fólie z obrázků a sypáním písku pomáhala, letos už vše zvládal sám. Šestiletá dcera tvoření zbožňuje, takže ta o mou pomoc nestála už vůbec. Výjimečně jsem tak měla skoro dvě hodiny klidu, než oba dva pískem vybarvili asi čtyři obrázky.

Samozřejmě musíte počítat s tím, že po pískování (obzvlášť pokud pískují menší děti) budete muset vytáhnou vysavač, ale úklid byl kupodivu celkem rychlovka. Minuta vysávání a pak asi 5 minut na sklizení dóziček s pískem a setření stolu. Rozhodně menší spoušť, než když si děti hrají s plastelínou. Písek se aspoň nedá nikde rozšlapat.

Máte-li doma malé tvořivce, chcete u dětí podpořit jemnou motoriku, soustředění, barevné cítění a nechat je popustit uzdu fantazie, pak mohu pískování jednoznačně doporučit.

Radost v písku je navíc opravdu výstižný název celého projektu, protože tady se obrázek skutečně povede každému. Zatímco klasické malování předškolním dětem často ještě příliš nejde a mohou být smutní z nepochopených výtvorů, u pískování se vlastně nedá nic zkazit. Písek se prostě přilepí tam kam má, na přetahování se tady nehraje.

Každý obrázek bude vždy originál, značka Radost v písku záměrně nedává dětem žádné vzorové obrázky. Když bude sněhulák červený a traktor fialový, ničemu to nevadí. Ve světe pískování je vše dovoleno.

Všechny pískovací sady pro holky, kluky, maminky, tatínky, začínající pískomily i vánoční nedočkavce najdete na e-shopu Radost v písku.

K mání je tu i naprosto unikátní Závěsný adventní pískovací kalendář, který je složen s 24 obrázků s vánočními motivy. Děti se tak mohou postupně propískovat až do Štědrého dne.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *