V Brně uvnitř

S dětmi v solné jeskyni Kamenná panna

Dnes bych vám ráda představila horkou nebo v tomto případě spíše slanou novinku. Moc milá paní Lenka si na Orlí ulici přímo v centru Brna v září otevřela solnou jeskyni, kde se zaměřuje také na rodiny s dětmi.

Pro rodiče s dětmi jsou vyhrazeny v solné jeskyni speciální časy, a to vždy v pondělí od 11 do 18 hodin a ve středu od 10 do 15 hodin. Vstup do solné jeskyně je vždy v celou hodinu a pobyt zde trvá 45 minut, následně se jeskyně 15 minut větrá. Ačkoli můžete do jeskyně přijít i bez objednání, rezervace předem je určitě lepší. Nepřijdete tak o své slané místečko 😊. Pro rezervaci volejte paní Lence na tel. č. + 420 530 505 001.

V hodinách určených pro rodiny s dětmi je v jeskyni připravený navíc koš s hračkami. My do jeskyně vyrazili s kamarádkou a celkem pěti dětmi ve věku 2-7 let. Jeskyně se, jak už název napovídá, nachází přímo v domě U Kamenné panny na adrese Orlí 16. Jeskyně je v prvním patře, s kočárkem se můžete vyvézt výtahem.

Na recepci nás uvítala milá paní majitelka, věci jsme si odložili do uzamykatelných skříněk, na kočárky je tu také dostatek místa. Na recepci je možné zakoupit drobné občerstvení – vodu, kávu, čaj, do samotné jeskyně se však žádné jídlo ani pití nosit nesmí. Povolená je pouze čistá voda, pokud bez ní dítě 45 minut nevydrží.

Do jeskyně se vstupuje bez bot, můžete jít v ponožkách, bosky, vzít si přezůvky nebo využít návleky na boty. My zvolili variantu v ponožkách, ale doporučila bych vzít si s sebou ponožky na převlečení, v soli nám poněkud navlhly.

Než jsme byli uzavřeni v jeskyni, nechala nás ještě paní majitelka vybrat barvu osvětlení a pustila nám tichou relaxační hudbu. Pak už se zavřely dveře (samozřejmě kdykoli můžete ven) a my mohli začít relaxovat. V jeskyni je sůl opravdu všude. Děti samozřejmě nejvíce zaujala sůl z Mrtvého moře na podlaze. Je to v podstatě takové velké solné pískoviště. Hned ji začaly nabírat do připravených kyblíků, Vašík začal do soli zahrabávat nachystané panáčky, starší holky dělaly andělíčky v soli…A já s kamarádkou jsme si povídaly, dokonce jsme si fakt na chvilku sedly i do lehátek a mohly jsme relaxovat.

V jeskyni je příjemná teplota (cca 21 stupňů), rozhodně žádná zima jako v klasických jeskyních. Bude vám tu dobře v tričku s dlouhým rukávem, někdo možná ocení mikinu a kdyby vám přeci jen náhodou byla zima, můžete si půjčit připravené deky.

Kapacita jeskyně je zhruba deset dospělých a osm dětí, ale chodí sem i školky.

Pokud chcete udělat něco pro zdraví své i svých dětí, nebo prostě jen vyzkoušet něco nového, zahrát si v solném písku…pak návštěvu jeskyně Kamenná panna rozhodně doporučuji.

Vstupné do jeskyně je velmi příznivé, dospělí zaplatí 150 Kč za jeden vstup, max. 2 děti do 5 let jsou v doprovodu dospělé osoby zcela zdarma. Děti od 6 do 15 let platí 70 Kč. Je možné koupit si také permanentku a chodit pravidelně. Permanentka na 10 vstupů stojí 1100 Kč, což je 110 Kč za vstup.

Jedna hodina pobytu v solné jeskyni je prý srovnatelná s dvou až třídenním pobytem u moře. 110 Kč za dospěláka a dvě malé děti je rozhodně o dost výhodnější varianta :-D.

Stránky solné jeskyně Kamenná panna – https://www.solnajeskynevbrne.cz/

FB Kamenná panna – https://www.facebook.com/SolnajeskynevBrne

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

2 Comments

  1. Katerina says:

    Úžasné a přátelské prostředí!! Konečně místo kde si děti mohou hrát a zároveň si tím posíluji zdraví!!!!

    1. To mě těší, že se vám v jeskyni líbilo 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *