Výlety do okolí

Na dobrotu a za zvířátky do Statek Coffee v Jinačovicích

Ve středu jsme si udělaly s kamarádkou Haničkou a šesti dětmi výlet do nedávno otevřeného Statek Coffee v Jinačovicích.

Já jela busem, kamarádka autem, složení dětí máme stejné, jen kamarádka to má trochu těžší, protože ty nejmenší má rovnou dvě – dvojčata.

Pokud vás zajímají informace k cestě ke statku, tak vás jistě potěší, že autobusem číslo 302 ze zastávky Zoologická zahrada se sem dostanete celkem rychle a pohodlně.

Autobus je téměř vždy nízkopodlažní (ověřte si na IDOS), s kočárkem tak není problém. Autobus jezdí, co půl hodiny, a cesta na zastávku Jinačovice, Chaloupky, vám zabere od ZOO 14 minut.

Ze zastávky Jinačovice, Chaloupky je to ke statku už jen pár minut pěšky. Stačí se vrátit kousíček po směru jízdy autobusu, první odbočku zahnout doleva, pak doprava a jste tam, maximálně 5 minut cesty po chodníku.

Kdo pojede jako má kamarádka autem, může zaparkovat přímo u statku, míst tu bylo dost.

Statek má otevřeno každý den kromě pondělí, vždy od 10 do 18 hodin. Funguje tu kavárna s občerstvením, najdete tu také příjemné dětské hřiště a hlavní atrakcí jsou samozřejmě zvířata.

My na statek dorazili těsně po desáté hodině a chvilku tu bylo celkem dost lidí. Kolem poledne se úplně vylidnilo a měli jsme statek prakticky jen pro sebe.

K občerstvení jsme si dali kávu, domácí limonády, trubičku a tvarohový dezert, později si děti ještě poručily chleba s tvarohovou pomazánkou. Vše je vyráběno z farmářských produktů. Pokud byste se chtěli zdržet přes oběd, můžete vyzkoušet farmářský burger.

Hřiště u kavárny tvoří houpačky, pískoviště, bosonohá stezka, originální průlezka…na půjčení jsou i odrážedla.

Za poplatek 30 Kč se můžete s dětmi podívat do výběhu koziček, potkáte tu i slepice a králíky. Za plotem jsou pak krávy, oslíci či husy. Jídlo pro kozičky lze zakoupit za 25 Kč v kavárně, ale POZOR – pytlík s jídlem je pro kozy signálem, že na vás mají začít skákat, což je zase signál pro děti, že mají začít křičet. My tu s dětmi předvedli pěkné divadlo.

Rozhodně si na statek neberte bílé tričko jako já. Stopy kozích nožiček obalených v blátě a bobcích netvoří úplně hezkou batiku. Skoro jsem se bála, že mě nevezmou zpátky do autobusu. Radši jsem otočila tričko na ruby, zápach se dá naštěstí vždy svést na děti.

Celkově hodnotím návštěvu Statku Coffee opravdu povedeně. Na statku panuje taková příjemná rodinná atmosféra, občerstvení je moc dobré a zvířátka jsou pro městské děti rozhodně zážitkem.

Přímo kolem statku vede i cyklostezka, takže můžete spojit návštěvu s cyklovýletem.

Pokud pojedete jako já autobusem, lze cestou zpět vystoupit už v Kníničkách na zastávce U Památníku a zajít s dětmi na skvělé hřiště Dolní Louky. Hřiště s obrovskou horolezeckou stěnou, průlezkami a venkovní posilovnou je jedno z nejlepších v Brně.

Stránky Statek Coffee – https://www.facebook.com/StatekCoffeeJinacovice

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *