Výlety do okolí

S kočárkem z Mariánského údolí do Horákova na výbornou kávičku i burgery

Už od dětství nemám ráda výlety bez cíle. Takové to jdeme se projít, na konci nás budou bolet nohy, ale nic, než pokochání přírodou a dobrý pocit, že jsme se trochu pohnuli, z toho mít nebudeme. Ideálním výletem je pro mě ten, kde na konci čeká něco příjemného, nějaká odměna – nejlépe v podobě dobrého jídla, sladkého zákusku, nebo aspoň kávičky. A přesně takovým výletem je procházka z Mariánského údolí do skvělé kavárny Cafe Bistro Bar Mezi Stromy.

Velkou výhodou tohoto výletu je fakt, že jej v pohodě zvládnete i s kočárkem, případně s odrážedly (je to teda kopec, tak jen pro zdatné děti :-D). Navíc si můžete vybrat hned z několika tras, dle toho, jak moc si chcete dát do těla a zda zvládnete s kočárkem i nějaký ten výmol. Nejjednodušší a nejkratší cesta (4,2km) vede od zastávky autobusu Mariánské údolí po červené turistické značce kolem Restaurace U Raka po asfaltové cestě až k Horákovské myslivně (pozor, v jednom místě červená značka odbočuje na lesní pěšinu, tady se držte stále na asfaltce a dojdete pohodlně k myslivně). Od Horákovské myslivny se pak vydáte po zelené značce směrem do obce a dál už Vás navedou šipky, případně mrknete do mapy nebo se zeptáte milých starousedlíků :-).

Ať už zvolíte jakoukoli cestu, vězte, že cíl stojí za to. Kavárna Mezi stromy je opravdu báječné místo, můžete se usadit v útulném, lesními motivy zdobeném, interiéru, nebo využít venkovního posezení. Pro děti je tu k dispozici krásné lesní hřiště (majitelé jej sami vyráběli), uvnitř jsou k zapůjčení deskové hry a dětské knihy i nějaká ta hračka se najde 😊. Z meníčka si určitě nějakou dobrotu vybere každý. Můžete si vychutnat skvělou kávu, domácí dezerty či čerstvě připravené vafle. Máte-li větší hlad, potěší Vás nabídka burgerů. Housky si tu na ně majitelé sami pečou. Často se zde také griluje a nabídka jídel se sezónně obměňuje. Žízeň můžete uhasit domácími limonádami, zde připraveným pečeným čajem, nebo pivem z nabídky převážně menších pivovarů. V létě sem pak rádi chodíme na zmrzlinu.

Café Bistro Bar Mezi Stromy je rodinný podnik v tom nejlepším slova smyslu, majitelé se velmi snaží, aby se u nich hostům líbilo a rádi se vraceli. My jsme tu pořádali i oslavu Kájiných prvních narozenin a několika dalších oslav jsme se tu jako hosté zúčastnili. Jen nezapomeňte před výletem mrknout na otvíračku, vím, že se sezóně mění a taky je jiná ve všední dny a o víkendech, tak ať nejste zklamaní. Rezervačka to případně jistí vždycky 😊.

Zpátky se dle svých sil můžete vypravit stejnou cestou, ale já bych spíš využila možnost svézt se autobusem na Úzkou. Z Horákova jezdí do Brna bus 701 každou půlhodinu, cesta Vám zabere kolem 25 minut. Autobusy jsou navíc nízkopodlažní, takže s kočárkem úplně v pohodě.

Tomuhle já říkám ideální výlet, věřím, že se Vám bude taky líbit 😊.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

3 Comments

  1. Martin Drmola says:

    V Mezi Stromy jsem slavil namátkou třídní sraz po 20 letech, mamčiny 40tiny, narození dcery kamaráda a párkrát takhle i pěkný páteční odpoledne, když prostě byla chuť na výlet, pivo a jídýlko 🙂 A vždy spokojenost !

    1. Brněnská máma says:

      Tak to mě těší, že se Vám tam líbilo. Já tu brzy budu slavit třicetiny 🙂
      Je to opravdu bezva místo a hlavně majitelé jsou super!!!

  2. […] sjízdná na kolech, odrážedlech i s kočárkem. O této cestě jsem vám psala samostatný článek tady, tak se […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *