V Brně venku

“Tajná” stezka bosou nohou a workout hřiště v Žabinách

Dnes jsme s Kájou a spícím Vašíkem vyrazili na hřiště. Chtěli jsme jít na pěkné hřiště v parku na Luční, ale narazili jsme tu na děti ze školky, což byl pro Káju nepřekonatelný problém. Není zatím moc přátelská :-). Museli jsme teda hledat jiné hřiště. „No co,“ řekla jsem si, prostě půjdeme a něco cestou třeba potkáme.

Vyrazili jsme tedy směrem ke KD Rubín, zahnuli jsme na cyklostezku vedoucí kolem ulice Královopolská a mířili jsem směrem k psímu výběhu. Měla jsem takové tušení, že určitě musíme nějaké hřiště potkat. A co se nestalo? Objevili jsme bosou stezku. Vůbec jsem nevěděla, že něco takového v Žabinách máme. A dokonce ani “vševědec” Google mi k této stezce vůbec nic nenašel, možná se bude oficiálně teprve otvírat, kdo ví…každopádně vypadala dost nově.

Není to pravda stezka nijak veliká, jedná se o okruh cca 30 m, kde si lze vyzkoušet postupně chůzi po několika površích – kamínky, kůra, šišky, dřevo, oblázky, velké kameny. Pro dospělého asi žádný velký zážitek, ale věřím, že děti se mohou zabavit docela na dlouho. Kája tedy dnes bosou nohou stezku nevyzkoušela, bylo opravdu chladno a představa, že bych ji musela svlékat punčocháče, mě zchladila ještě víc :-D. Brzy to však určitě zajdeme napravit!

No a hned vedle “bosonohé” stezky je sympatické workout hřiště, kde se Kája pořádně zahřála na trampolíně. Já ostatně taky, když jsem ji musela přidržovat, aby skákala móóóóóc vysoko. Ostatní herní(cvičební) prvky jsou pravda spíše pro rodiče či starší děti, ale zas to může být fajn tip, jak si dát společně rodinně do těla pod širým nebem. Navíc až k hřišti můžete dojet po cyklostezce. A pokud byste chtěli vzít i nějakého toho čtyřnohého miláčka, tak i ten bude mít na vedlejším výběhu o zábavu postaráno.

Jediné, co se mi na hřišti nelíbilo, je jeho blízkost hlavní silnici. Přeci jen Královopolská je poměrně rušná, tak je třeba dávat na děti opravdu pozor!

PS: O den později jsme se s Kájou vrátily napravit si reputaci a vyzkoušely jsme stezku opravdu bosou nohou :-). No žádný med, řeknu Vám. Asi budu muset ty své z bot zhýčkané nožky víc trénovat :-D.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *