Výlety do okolí

ZooPark Čarodějnický dvůr

Minulý víkend jsme si s naší babičkou věrnou řidičkou udělali už dlouho plánovaný výlet do malé vesničky Biskoupky, ležící nedaleko Ivančic. Cesta autem z Brna nám pravda zabrala asi 40 minut, ale Vašík se aspoň stihnul prospat a výlet stál rozhodně za to.

V malebných Biskoupkách najdete v podstatě jen pár chalup a mezi nimi ZooPark Čarodejnický dvůr. Park má prozatím otevřeno pouze o víkendech, vždy od 12 do 19 a pro jistotu bych vám doporučila před návštěvou otvírací dobu raději ověřit telefonicky, v minulosti bývalo dost často nepravidelně zavřeno :-D.

Každopádně v neděli bylo otevřeno a my si krásné odpoledne s dětmi užili na jedničku. A co vás vlastně u čarodějnic čeká? Papoušci, klokani, kozy, ovce, mini opičky, dikobraz, nosál, králík, želvy, oslíci…Minulý týden se navíc narodila surikatám mláďata a my tak měli možnost vidět jednodenní surikaty drobounké jako myšky. Klokanice měla taky v kapse miminko a papoušek Žako na nás legračně volal čau a mamíííííííííí, asi to má odposlouchané od řvoucích dětí :-D.

V ZooParku funguje také občerstvení a krásné dětské hřiště, které ocení hlavně menší děti. Těšit se můžete také na trampolínu a spoustu malých i velkých modelů čarodějnic a úkolů pro děti. Jedinou výtku bych měla k občerstvení, které nabízí pouze rychlou klasiku typu točená limonáda, pivo, hranolky, smažák, bramboráčky a zmrzlinu. Pokud tedy holdujete zdravějšímu stravování, raději přibalte něco do batohu s sebou 😉.

Co má však ZooPark nejkrásnější, to je jednoznačně výhled. Lesy, louky, koně…nádhera. Návštěva parku vám zabere zhruba dvě hodinky času, dá se tak krásně spojit třeba s výletem na nedalekou zříceninu hradu Templštejn. K Templštejnu vede navíc krásná cyklostezka, kterou zvládnete v pohodě nejen na kole, ale i s terénním kočárkem 😊. My se tam brzy chystáme, tak třeba se potkáme!

Stránky ZooParku – https://www.carodejky.eu/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *