Lokální obchůdky a projekty, V Brně uvnitř, V Brně venku

Mikro-teatro – kouzelné divadlo, které přijede za vámi

Miluji divadlo a asi vám nemusím psát, jak má kulturní duše trpí, když musí už bezmála rok sedět doma. Minulý rok, jsem měla radost, že Vašík už dosáhl věku, kdy jej v klidu s Kájou mohu vzít na představení a oni nám to všechno zavřeli. Teď se snad blýská na lepší časy, ale přeci jen, není to tak jednoduché jako dřív…

Proto mi udělala neskutečnou radost nabídka malého brněnského bytového divadla Mikro-teatro, přijít s divadlem za námi. Jedna z mikro hereček je navíc má kamarádka z dětských let prožitých v dramatickém kroužku, domluva představení tak byla doslova nutností. Mimochodem stále jsem ji měla v mobilu uloženou jako Berušku – její první hlavní role v našem společném představení, já si zahrála poněkud méně poetického detektiva Nosatce :-D. Termín představení jsme naplánovali na Den dětí, hrálo se u nás na zahradě a my si to neskutečně užili.

Ale co my? Naše děti si to užily! Naverbovala jsem celkem 6 maminek a 8 dětí, všichni přijeli k nám na dvůr, milá herečka Verča dorazila s vozíkem a na něm přijela kniha. Nebyla to však kniha ledajaká, v podstatě šlo o obří quiet book vyprávějící příběh vlčice Loby.

Krásná pohádka O zrzavé vlčici přenesla děti do hlubokého lesa plného mravenců, hub, malých lištiček, ptáčků… Seznámili jsme se s vzácnou zrzavou vlčicí Lobou, která děti pozvala na malou svačinku a nechala je nahlédnout do svého života plného fantazie, čokolády a lásky.

Příběh vlčice Loby vhodný pro diváky od dvou let je doprovázen básničkami, písničkami a hrou na rozličné hudební nástroje. Děti jsou v průběhu divadla nenásilně zapojováni do příběhu, mohou se s citem dotýkat knihy, nechat po sobě lézt mravenečky, zahrát si na nástroje, pohladit vlčici či pohlídat lištičky. Příběh trvá zhruba 40 minut a naše děti po celou dobu udržely bez problému pozornost. Na závěr si mohly spolu s herečkou ještě znovu prohlédnout knihu, potěšit se s ní, láskyplně si pohrát.

Pokud chcete i vy dopřát svým dětem krásný zážitek, určitě si pozvěte Mikro-teatro k sobě domů. Do obýváku, na zahradu, na balkon, na terasu, do kavárny, knihovny…Vejdou se prakticky kamkoli, stačí malé místečko, ale zážitek bude určitě veliký.

Profil Mikro-teatra

Mikro-teatro, to jsou mikro-příběhy v mikro-prostoru pro mikro-publikum. Naše příběhy sledují vždy alespoň jednu ze tří linek, a to španělskou dramatiku, environmentální tematiku či výrazné ženské hrdinky. Jsme kočovné divadlo pro malé i velké, které za vámi rádo přijede a potěší vás a vaše ratolesti přímo u vás v obýváku, na zahradě, na balkóně, v knihkupectví, v kavárně či ve školce. Nejsme závislí na divadelním prostoru ani náročné scénografii. Přizpůsobíme se snad každým podmínkám a vytvoříme z nich hravý prostor. Jediné, co potřebujeme, jsou nadšené zraky malých diváků. O zbytek už se postaráme. Tak se jen klidně usaďte do vašeho oblíbeného křesílka, mikro-představení právě začíná…

Tvůrčí tým pohádky O zrzavé vlčici– režie: Juliana Vašíčková, výtvarná realizace: Martina Nováková, Jitka Fleislebr.

Herečka z našeho dvora: Veronika Všianská

Kontakt: Veronika Všianská: +420 776 729 729, Lucie Hrochová: +420 607 298 454, mikroteatrobrno@gmail.com

FB – https://www.facebook.com/mikroteatro

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

2 Comments

  1. Petr Spilka says:

    Koukám a poslouchám vás v atelieru užitné modlitby. Je mi to sympatické, podobná byla i moje cesta k víře. Ale před téměř 50lety. Mohl bych vás pozvat na rodinnou oslavu cca 20 lidí (máme 6 dětí roztroušených po ČR)konanou doma v podkroví-na dvorku nebo na zahradě, s některým z vašich představení. Co to obnáší?
    Děkuji 🙂
    Petr Spilka, Třebíč Zborovská 403/3

    1. Brněnská máma says:

      Dobrý den 🙂 Na mém blogu jsem pouze psala recenzi na představení Mikro-teatro, pokud máte zájem si představení objednat, kontaktujte prosím přímo holky z divadla. Můžete napsat mail na: mikroteatrobrno@gmail.com nebo volat na 776 729 729. S pozdravem Katka, Brněnská máma

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *