V Brně venku

Dětské hřiště a sportoviště Kamechy

Jedno z nejlepších a rozhodně nejoriginálnějších brněnských dětských hřišť najdete na sídlišti Kamechy u zastávky Kavčí – jezdí sem autobus číslo 54 a 52.

Hřiště je celé oplocené, je hlídané a užívat si jej můžete každý den od 8 do 21 hodin. Skvělé je, že je tu k dispozici také WC a v okolí hřiště je spousta obchůdků, kde si můžete případně koupit něco nejen na zub. Jmenovitě tu najdete například Sklizeno, pekárnu U Drobka, pizzu Amici, Cukrárnu Miláno a další.

Dnešní sobotní dopoledne jsme měli hřiště prakticky jen pro sebe. Objevování jsme začali u obří lanové průlezky a umělých prolézacích kopců, pokračovali jsme na trampolíny a lezeckou stěnu. Největší nadšení přinesl originální lanový kolotoč a houpačka, na závěr jsme pak vyzkoušeli skluzavky, houpačky a průlezky v zadní části hřiště.

Na Kamechách je super také to, že se tu zabaví děti různých věkových kategorií. Kromě netradičních herních prvků pro menší, je tu také workout hřiště, parkourové hřiště a velké klecové hřiště pro míčové hry.

Kolem celého hřiště vede okruh pro kola či odrážedla, takže určitě přibalte s sebou.

Hned vedle moderního sportovního areálu se pak nachází ještě menší dřevěné klasické hřiště, tam jsme zašli na závěr, aby si to užila i nejmenší Pepča a Vašík pískomil.

Jedinou nevýhodou hřiště je, že tu dost fouká. Možná proto tu dneska nikdo nebyl :-D. Takže doporučuji vyrazit, když bude bezvětří 😉.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *