Další potřeby pro děti, Recenze

Bagmaster – vybíráme batoh pro prvňáčka

Je neskutečné, jak ten čas letí. Nedávno se narodila a už se chystá do první třídy. Kromě výběru správné školy nás tak čeká také výběr té nejlepší aktovky či batohu pro prvňáčka. Jak se vlastně liší batoh od aktovky? A jak se vyznat v obrovské nabídce školních batohů na internetu i v kamenných prodejnách?

Já měla velké štěstí, když mi s výběrem batohu pomohla náhoda a následně Ježíšek. Těsně před Vánoci mě totiž oslovil tradiční český výrobce batohů – firma BAGMASTER s nabídkou spolupráce. Mohla jsem si vybrat batoh či aktovku, který by naší předškolačce nejvíce vyhovoval.

Pustila jsem se tak do zkoumání široké nabídky aktovek a batohů s cílem najít ten pravý, dobře padnoucí, lehký a samozřejmě líbivý kousek.

Hlavním kritériem pro mě byla váha. Podle české technické normy nesmí prázdná aktovka či batoh pro první stupeň vážit více než 1,2 kg. Dobrá zpráva je, že všechny batohy a aktovky Bagmaster určené pro první stupeň tuto normu splňují. Většina aktovek i batohů od Bagmasteru váží necelý kilogram, což je parádní skóre.

Váhu jsem tedy na chvíli pustila z hlavy a dala jsem se do zkoumání rozdílů mezi aktovkou a batohem. Zásadní tkví v tom, že aktovka má pevný tvar a jednu hlavní kapsu, kam si dítě dá veškeré školní potřeby. Nepřeklápí se, stojí rovně na zemi, nepadá a dítě se v ní snadno vyzná. Na druhou stranu neoddělíte například svačinu od učebnic, prostě vše bude v jednom velkém prostoru, i když v některých případech separovaném vnitřní organizérem.

Věřím, že pro mnoho prvňáčků je aktovka o hodně jednodušší varianta, minimalizující riziko chaosu. U nás však nakonec vyhrála přeci jen varianta batohu. Objevila jsem totiž pro mě doslova poklad.

Školní batoh pro prvňáčky Dušinka Josefínka je na první pohled zcela originální a úplně jiný než jeho druhové se stále se opakujícími oblíbenými dětskými motivy. Dcera, která se mnou jako budoucí nosička batoh vybírala, měla hned jasno. „Chci ten batoh s ledovou vílou.“ Batoh, jehož vizuální podobu navrhla známá česká kreslířka Dušana Rapošová a ušily jej ruce českých švadlen, patří do nádherné edice batohů Dušinek.

Dušinky jsou nejen krásné na pohled, ale také ctící své jméno lehké. Batoh patří k nejlehčím na trhu a váží pouhých 780 g. Proti normě tak úspora skoro půl kilogramu, což je hned lahev s vodu k dobru 😊.

A pokud vás zajímají další podrobnosti k batohu Dušinka Josefínka, tak tady je máte:

Dívčí školní batoh DUŠINKA je vhodný pro děti od první do třetí třídy. Využijete jej tak o rok déle než aktovku.

tři samostatné komory na zip. Hlavní komora je zpracovaná tak, aby se do ní pohodlně vešly školní desky (rozměry desek: 32 x 22,2 x 5 cm), sešity velikost A4 nebo těžší učebnice.

Naplněný školní batoh dobře přiléhá k zádům školáka a je měkce polstrován, zejména kolem páteře a pod bederní částí páteře. Anatomické tvarování, polstrování včetně efektivních prohlubní, umožňuje dostatečnou cirkulaci vzduchu, a tak minimalizuje pocení zad dítěte.

Uvnitř druhé komory je přehledný organizér – síťovaná zapínací kapsa, třeba na peněženku s drobnými na svačinu.

Přední komora na zip je velmi prostorná, ideální třeba na svačinu, přezůvky či penál.

Po stranách batohu jsou dvě kapsy na lahev s vodou. Kapsička je zabezpečena gumičkou, takže lahev nevypadne a pevně drží.

Ramenní popruhy jsou anatomicky tvarované a měkce polstrované. Popruhy je možné individuálně nastavit dle velikosti školáka, a to pomocí horních a dolních plastových spon umístěných na ramenních popruzích. Součástí batohu je flexibilní hrudní páska k fixaci popruhů na ramenou školáka. Tuto hrudní pásku můžete kdykoliv sundat.

Na školním batohu DUŠINKA je velké množství reflexního materiálu pro maximální zvýšení viditelnosti dítěte v silniční dopravě. Zejména v přední části školního batohu, po stranách, ale i na ramenních popruzích.

Materiály použité pro výrobu tohoto školního batohu splňují normy EU z hlediska nezávadnosti. Reflexní materiály rovněž splňují normy EU.

Dno batohu je polstrované a je opatřeno plastovými nožkami, které chrání batoh proti ušpinění. Batoh navíc díky polstrování dna krásně stojí a nepřeklápí se.

Školní batoh je možné připevnit na háček k lavici pomocí látkového poutka nebo jej za něj zavěsit třeba doma v chodbě, nebude se tak nikde válet.

A to je asi tak všechno k Dušince Josefínce, která má ale spoustu dalších kamarádek, třeba Dušinku Karolínku či Viki. Dušinky jsou éterická lehká stvoření a já doufám, že i první roky naší malé školačky budou lehké a pohádkové. Ideální batoh už pro to máme 😊

Závěrem bych chtěla ještě jednou poděkovat společnosti BAGMASTER nejen za poskytnutí batohu pro recenzi a naše potřeby, ale také věnování jednoho dalšího klučičího dinosauřího batohu model ALFA 21 C GREEN/BLACK pro rodinu s šesti dětmi, která má teď díky Bagmasteru o jednu starost s vybavením pro prvňáčka méně.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *