Další potřeby pro děti, Recenze

Dětská mapa světa od Velkolepka – nezbytná výbava pokojíčku každého malého cestovatele

Někdo trávil předadventní sobotu výrobou adventního věnce, my, kteří jsme sfoukli věnec už v pátek, jsme si na sobotní odpoledne naplánovali zábavný úkol – nalepení obří mapy světa na zeď.

Mapu světa od značky VELKOLEPKA s názvem BAREVNÉ KONTINENTY jsme zvolili z několika důvodů. Tím hlavním byly české popisy světadílů a oceánů a velice pěkná ilustrace. Také se nám líbilo, že se nejedná o klasickou velkou samolepku s průhlednými okraji, kdy nalepíte jeden díl a je hotovo. Barevné kontinenty jsou řezanou samolepkou, což znamená, že se každý světadíl, ostrov, nápis či jiný doplněk lepí zvlášť a na zdi pak působí přirozeněji, v podstatě jako namalovaný.

A jak probíhala samotná instalace Barevných kontinentů na zeď u nás doma? Pokusím se popsat náš postup lepení pěkně popořadě. Velkolepka k nám dorazila pěkně smotaná v metr dlouhé úzké krabici. Krabice obsahovala také stručný (ale naprosto dostačující) návod, jak mapu na zeď nalepit a plánek s měřítkem, aby bylo jasné, kam který světadíl či ostrov patří.

Samotného lepení se u nás ujal manžel, já osobně nemám moc dobrou prostorovou představivost a svým malým dětem bych lepení rozhodně svěřit nemohla (děti ale určitě můžete zapojit do závěrečného lepení zvířátek, palem, panáčků…).

Manžel k lepení přistupoval velmi poctivě, na zeď si tužkou přenesl zaslaný plánek a následně postupně přenášel kontinenty. Největším oříškem pro něj byla Asie, která se mu při snímání z podkladu slepila a nebýt mé pomocné ruky, asi by se už nerozlepil :-D. Každopádně jsme společnými silami nalepili kontinenty, následně ostrovy a mořské vlny. Trochu jsme se zapotili s popisy, kdy je třeba dávat si pozor při přenášení z pomocné fólie, převážně u slov s čárkami a háčky, ale nakonec jsme i toto zvládli a odměnou za lehce namáhavou práci pak bylo lepení zbývajících doplňků, které už nemají tak striktně určené místo.

Celkově nám lepení mapy zabralo bezmála tři hodiny, ale musím říct, že výsledek opravdu stojí za to. Mapa se stala ozdobou pokoje, na zdi působí velice přirozeně, opravdu jako namalovaná, na druhou stranu však vůbec není problém ji ze zdi beze stop sundat. A co je hlavní – děti jsou nadšené. Kája se ihned pustila do hry na školu, kdy mě zkouší z hledání zvířátek a ani ne dvouletý Vašík hned vesele předvádí zvuky jemu známých zvířátek.

Tak co říci závěrem? Mapa Barevné kontinenty rozhodně naplnila naše očekávání a doufám, že nám na zdi ještě dlouho vydrží!

Řezanou samolepku Barevné kontinenty můžete koupit hned ve dvou velkorysých velikostech zde: http://bulldogstore.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *