V Brně venku

Nádherné hřiště Dolní Louky v Brně – Kníničkách

Jedno z nejlepších brněnských hřišť na vás čeká v městské části Kníničky. A rozhodně nečeká jen na malé děti, zabaví se tu celá rodina.

Na hřišti Dolní louky se můžete těšit na velký oplocený prostor s rozsáhlým dřevěným prolézacím hradem. Najdete tu také kolotoč, houpačky, pružinové houpačky, tabuli na kreslení (křídy si vezměte vlastní), spoustu skluzavek, bagr na nabírání písku, novou těžební věž, kde mohou děti vytahovat písek v kýblech a následně jej sypat do připravených drah. Na hřišti je rovněž velká pavoučí průlezka a super dřevěný altánek k posezení. Na zastínění tu také myslí, nově přibyla spousta stínících plachet.

Hned vedle oploceného dětského hřiště je obří horolezecká stěna (boulder) a venkovní posilovna. Můžete si to také zahrát ping pong, nachystaná je rovněž dráha na petangue a hřiště na fotbal. Stačí vzít z domu míč či koule a zábavě nic nebrání. Cesta k hřišti je navíc ideální pro projížďku dětí na kole či odrážedle.

Za velkou výhodu hřiště považuji to, že tu najdete i mobilní WC. Akorát občerstvení chybí, takže doporučuji svačinu s sebou, nebo si koupit něco dobrého už ve stánku u zastávky ZOO případně můžete využít nedalekou cukrárnu Anička. Cukrárna má otevřeno každý den kromě pondělí. Ve všední dny od 13 do 19 o víkendech pak od 10 do 19 hodin.

K hřišti Dolní Louky se dostanete nejlépe ze zastávky Zoologická zahrada. Od zastávky se vydáte pěšky kolem řeky směrem k hrázi, u druhé lávky u fotbalového hřiště přejdete přes řeku, opět budete pokračovat podél řeky a jste tam, celkově cesta měřící jeden kilometr zabere zhruba 15 min. Můžete také využít autobusu č. 302 a vystoupit v Kníničkách na zastávce U Památníku a jít pěšky kolem cukrárny Anička po ulici Rekreační a pak už odbočit doleva na ulici Dolní louky. Naše trasa od ZOO je zakreslena níže v mapě.

My se šli na závěr ještě projít ke hrázi, kde jsme pod ořešákem objevili příjemné posezení a naučný dřevěný panel pro děti – Drobní savci. Panel měl mimo jiné sloužit ke kreslení frotáží zvířat, bohužel padl za oběť lidskému vandalismu. Je smutné, že má někdo potřebu ničit prvky určené pro děti ☹.

Každopádně hřiště Dolní Louky je vážně skvělé a my jej dnes dopoledne měli jen a jen pro sebe.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *