V Brně venku

NETRADIČNÍ KOPEČKOVÉ HŘIŠTĚ NA LESNÉ

Letošní září je pro nás doma teda pěkně hektické a ve znamení velkých změn. Tou největší je, že nejstarší dcera už začala chodit do školy, takže času na výletování, poznávání nových hřišť, divadel, kaváren…je zase o něco méně. Ale rozhodně nezahálíme a objevujeme aspoň s nejmenší, dosud neinstitucionalizovanou, Pepčou.

Nedávno jsme společně vyrazily na průzkum hřišť od nás ze Žabin až na Lesnou. Jely jsme MHD a vystoupily na zastávce Brechtova, můžete i na zastávce Haškova (jezdí sem autobusy č. 57 a 46).

Poměrně nové netradiční hřiště s umělým povrchem najdete mezi paneláky právě na ulici Brechtova, max. minutu pěšky od zastávky.

Pepča byla z hřiště opravdu nadšená, na žádném podobném dosud nebyla. Bavilo ji lozit na umělé kopce, houpat se na houpačce pro mimina, zkusila i dlouhou skluzavku a největší úspěch měl rozvětvený tunel.

Užila si taky trampolínu a pískoviště. Pískoviště je oplocené, jinak je hřiště přístupné volně. Je tu také originální kolotoč, pavoučí lanová průlezka, houpačka pro dva a starší děti potěší bagry na kamínky. Upozorňuji, že k ovládání bagru už děti opravdu potřebují trochu síly a obratnosti, řekla bych, že to zvládnou tak od 5 let.

Na hřišti je velké množství laviček k posezení a hned vedle je také hřiště na fotbal.

Já osobně tu neobjevila žádné občerstvení, ale psali mi sledující na FB, že je v okolí celkem fajn retro cukrárna Diam (kousek od  zastávky Haškova) a pokud se projdete dolů z Lesné do Čertovy rokle určitě se máte stavit na ulici Filova do Farmbox_bistroshop (je to vedle restaurace Charlies). Mají tam prý dobrou kávu, obědy, veganská jídla, jídla bez lepku, dezerty, zmrzlinu i hračky pro děti na zabavení. Odtamtud už je to jen kousek na konečnou šaliny číslo 9, kde prý mají výbornou kávu z okénka Love coffee – to mi doporučovalo fakt hodně lidí, takže to asi bude pecka 😉.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *