Hračky, Recenze

Dřevěná kuličková dráha pro nejmenší závodníky

Když jsem vybírala dárek pro dceru k druhým narozeninám, chtěla jsem něco smysluplného, co se nebude jen válet někde zakopnuté v koutě, pod gaučem nebo na dně krabice s hračkami.

Dcera má teď už asi půl roku období balónků, nejoblíbenější hračkou jsou klasické nafukovací balónky nafouknuté jen maličko, aby se jí pěkně vlezly do ručičky, mohla je nadšeně mačkat, očichávat, házet, schovávat do nejrůznějších batohů a tašek…

Já mám zase strašně ráda dřevěné hračky, které jsou stabilní, krásné, méně náchylné na rozbití a navíc voňavé. A tak jsem zkusila zkombinovat dceřinu lásku k balónkům a svou lásku ke dřevu a vybrala jsem velkou kuličkovou dráhu od české firmy Trihorse z Děčína.

Kuličková dráha MAXI z masivního bukového dřeva obsahuje nejen dráhu a klasické dřevěné barevné kuličky, ale také závodníka kašpárka, kytku a lokomotivu s individuálním popisem. Pepinčino jméno se vešlo jen tak, tak, limitem pro popis je sedm písmen, ale taková Eva si může klidně ještě přihodit pár sluníček či srdíček.

Dráha je vhodná už pro děti od jednoho roku, my teda trochu zaspali, ale věřím, že s mašinkou to zpoždění rychle doženeme. Dráha je vyrobena v České republice a splňuje všechny bezpečností normy pro dětské hračky.

K nám dojela dráha ve velké krabici jen pár dní po jejím objednání. Šla jsem jí s Pepčou vyzvednout do výdejny balíků a nějak jsem nedokázala odolat Pepinčiným prosbám o rozbalení krabice.

A tak jsme si jeden dáreček rozbalili předčasně. No co, vždyť na oslavě s rodinou určitě nebude o dary nouze a moc podnětů najednou je spíše na škodu.

Po otevření placaté krabice jsem byla příjemně překvapená, že dráha je okamžitě připravena k použití. Bála jsem se, že bude třeba provést složitější montáž a že třeba nakonec budeme muset čekat na návrat manžela z práce.

Dráhu jsme s Pepčou vyndaly a hned jsme začaly nadšeně posílat, dráha se mi tedy zdála trochu nestabilní, ale přisoudila jsem to našemu hrbatému koberci.

Až po zhruba půl hodině hraní mi najednou Pepča přinesla z krabice pytlíček se dvěma šroubky. Asi náhradní, říkám si. A ono ne. Teprve teď jsem mrkla do návodu a zjistila jsem, že se přeci jen mini montáž vyžaduje. Bylo třeba přišroubovat dvě spodní prkna (podstavce) do předvrtaných děr. Nic, s čím by si maminka se šroubovákem neporadila. A tak jsme zhruba za minutu měly sestaveno a mohly jsme, teď už mnohem stabilněji, koulet dál.

Pepču nejvíce bavilo posílání mašinky, se staršími dětmi jsme zkoušeli i závod koulí a kašpárka. Dráha je sice docela vysoká, ale tím, jak je plochá se dá dobře sklidit třeba do mezery mezi skříněmi…ale pokud máte dostatek místa, bude rozhodně krásnou ozdobou dětského pokojíčku a prášit se na ni určitě nebude.

Kuličky, kašpárka a mašinku, můžete parkovat přímo v horním patře dráhy, samozřejmě se vám určitě stane, že občas zaparkují třeba pod stůl nebo pod postel.

Hledáte-li hezky český dřevěný dárek pro malé neposedy, mohu vřele doporučit kuličkovou dráhu od Trihorse. Dráha podporuje obratnost dětí, trpělivost a logické myšlení a vy nákupem zase podpoříte tradiční českou firmu.

Tak připravit, pozor, start 😉.

Dráhu koupíte přímo v e-shopu TRIHORSE tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *