Výlety do okolí

Vláčkovýlet do ZOO Hodonín

V neděli ráno zazněl u nás doma spontánní nápad – vyrazit na výlet vláčkem. Chtěli jsme něco max. do hodiny od Brna, kde by se děti vyblbly. Na doporučení kamarádky jsme vybrali ZOO Hodonín a vyrazili směr nádraží.

Do Hodonína jezdí nízkopodlažní přímý vlak, což je super, když jako my cestujete s kočárkem. Nám bohužel, vlivem nutnosti jít až na dolní nádraží, přímý vlak ujel, takže jsme část cesty do Břeclavi absolvovali s RegioJetem a zbytek klasickým osobákem. Výhodou RegioJetu, ale zase bylo super občerstvení zdarma (já si dala kafe, děti mošt a vodu), takže jsme akorát posvačili a už jsme zase vystupovali.

Z nádraží v Hodoníně je to do ZOO asi 20 minut pěšky pohodovou procházkou. Samotná zoologická je menší, za mě pro děti naprosto ideální. Prohlídka Vám zabere cca dvě hodiny, těšit se můžete třeba na tygry, bílé lvy, opice či lamy. Některá zvířata můžete i krmit, jsou tu automaty se žrádlem (vezměte si dostatek pětikorun 😊).

Pro děti je v areálu ZOO menší hřiště, za poplatek je pak kolotoč a trampolína. V neděli byly otevřené i stánky s občerstvením, tak jsme si všichni koupili perníček, Kája samozřejmě ten nejjedovatější. Klasickou restauraci v areálu bohužel nenajdete, to znamená řízky s sebou nebo si můžete zajít do některé z restaurací v centru města.

My měli štěstí, v den naší návštěvy se v ZOO konala i akce pro děti, Kája si tak namalovala látkovou tašku, vyrobila si zebří uši a za zodpovězení otázek dostala s Vašíkem i sladkou odměnu.

Před vstupem do ZOO navíc nově vzniklo 3D bludiště, kde se menší i větší opičáci na lanových prolézačkách pořádně vyblbnou. Výhodou je, že do bludiště mohou s menšími dětmi i rodiče.

A tip navíc od kamarádky z Břeclavi 🙂 V MŠ Hodonín, Jilemnického 3 je v určitých časech přístupná zahrada s krásným hřištěm. Konkrétní info z webu: Školní zahrada je pro veřejnost k dispozici od 1.4. 2019 do 31.10.2020 ve všední den od 16:00-19.00 h a v sobotu, neděli a svátky od 9:00-19:00 h. Na fotky z hřiště můžete mrknout zde: http://www.skolkajilemnickeho.cz/fotogalerie/?fbclid=IwAR1nLBagkWDBKgbDp6RZ-9h7STDbtc2KlB2ZrPzioY8d5S0hq_ApYioaT_k#!

Stránky ZOO Hodonín: https://zoo-hodonin.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *