Dovolená s dětmi

Dětský koutek na Letišti Václava Havla

Letecky na dovolenou s dětmi jsme se zatím odvážili vyrazit třikrát, poprvé jsme letěli z Bratislavy, druhý let byl z Brna. Praze jsem se záměrně vyhýbala, nechtělo se mi s dětmi absolvovat pomalu delší cestu autem do Prahy než pak cestu letadlem k moři.

Letos se mi však naskytla skvělá možnost podívat se do španělské Málagy, ale jedině s odletem z Prahy. No nic, to se zvládne. Do Prahy jsme pro jistotu vyrazili o den dřív, zácpu na D1 jsme nechtěli riskovat.

Cesta na letiště byla v pohodě, dorazili jsme s doporučovanou rezervou dvou hodin, odbavili se, prošli přes bezpečností kontrolu a co dál?

Když jsem cestovala bez dětí, vždy jsem se těšila, jak si na letišti prohlédnu obchody, navoním se drahými parfémy, vyzkouším všemožné krémy a líčidla. Ale zkuste se tahat přes Duty free shopy s dítětem.

Naštěstí mi kamarádka řekla, že je na letišti prý skvělý koutek pro děti. Četla o něm na nějaké FB skupině a údajně měl být schovaný někde za bezpečností kontrolou („Security“).

A musím říct, že opravdu tak trochu schovaný byl. Jakmile nám zrentgenovali zavazadla, koukala jsem po cedulích upozorňujících na dětskou hernu či koutek. Hledala jsem marně, cedule totiž navádí na MÍSTNOST PRO MATKY S DĚTMI. Ta se nachází v terminálu 2 v patře a dostanete se sem jak po schodech, tak vzdálenějším výtahem (obdobná místnost by měla být i v terminálu 1).

V místnosti máte k dispozici přebalovací pult, mikrovlnku, lehátka pro miminka, pohodlná křesla k sezení a hračky. Vašíkovi se nejvíc líbil velký dětský domeček. Toalety jsou hned ve vedlejší místnosti. Nespornou výhodou jsou obrazovky, na nichž můžete sledovat váš let. Nemusíte tak mít obavy, že byste se třeba k nástupu do letadla dostavili pozdě 😊.  

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *