Dovolená s dětmi

S dětmi do Jeseníků – tipy na ubytování i krásné výlety

Je to už tradice, že každý rok jedeme s partou přátel a hromadou dětí na týdenní dovolenou na chatu. Letos jsme si na radu kamaráda Kuby pronajali nádherný PENZION JOHANNES (dá se pronajmout jako chalupa – jste tu sami ;-)) v obci Stará Ves u Rýmařova.

Vyzkoušeli jsme už hodně chalup, ale tato byla skutečně špičková. Sedm ložnic s vlastním sociálním zařízením (některé měli i obývací pokoj s kuchyní), velká společná kuchyň, posezení, krásná oplocená zahrada s grilem, ohništěm a pěkným dřevěným hřištěm pro děti.

Více o pronájmu penzionu Johannes najdete tady.

Okolí Rýmařova je pro výlety s dětmi jako stvořené. My vyrazili například na pohádkový hrad Sovinec, vyšlapali jsme na Praděd, prošli jsme dobrodružnou stezku údolí Bílé Opavy, zdolali jsme rozhlednu v Nové Vsi a užili si místní naprosto parádní dětské hřiště. Za koupáním jsme vyjeli do biotopu Paseka a zchladily nás i ledové Rešovské vodopády. Lanovkou jsme vyjeli na Šerák, kde nejen luxusně vaří, ale mají tu i vymazlenou dětskou hernu. Cestou domů jsme ještě zkontrolovali zvířátka v ZOO Olomouc a teď už se těšíme na příští rok, tentokrát se pojede na Šumavu.

Celý můj článek s podrobnými informacemi o jednotlivých navštívených místech najdete na webu Explorio.cz – přečtěte si jej zde.

A pokud byste se chystali na Dolní Moravu, najdete další z mých článků s tipy na výlety tady.

S portálem Explorio.cz s láskou spolupracuji.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *