V Brně venku

Dobrodružné hřiště Halda v Medlánkách

Medlánky jsou opravdu krásným místem pro život rodin s dětmi. Najdete tu nejen originální a velmi povedené Zámecké hřiště – samostatný článek zde, ale také Dobrodružné hřiště Halda, které v Brně opravdu nemá obdoby.

Dobrodružné hřiště Halda najdete u Medláneckého rybníka a svou podobou připomíná velkou dřevěnou pevnost. V podstatě se jedná o takový menší lanáček, avšak bez nutnosti platit vstupné. Halda není primárně určená pro úplně malé děti, bavit se tu budou spíše děti 3+.

Dřevěná pevnost se skládá s tří věží, které jsou propojeny mosty s různými překážkami. Něco musíte prolézt, něco přelézt, něco podlézt. Vše je bezpečné, díky zabezpečovacím sítím, takže se o malé ratolesti nemusíte bát. V případě potřeby si průlezku projdete (s větším či menším nadšením) s nimi 😊.

Vedle Haldy se pak nachází další moc pěkné dětské hřiště. Je celé oplocené, dokonce je tu zabezpečovací zarážka, aby děti dveře samy neotvíraly. Na hřišti najdete různé průlezky, houpačky, houpačku pro nejmenší, lezeckou stěnu, trampolíny, pískoviště. Sice mi přišlo, že by některé průlezky na hřišti už snesly nový nátěr, ale jinak paráda.

Mimo oplocený areál je také oblíbená lanovka, venkovní posilovna a workout hřiště. Kdo má rád míčové hry, může využít oplocené víceúčelové hřiště.

Celkově je areál kolem hřiště Halda moc krásným místem pro děti, u rybníka mohou pozorovat kačeny, velmi pěkná je také procházka kolem rákosí zpět směrem ke kruhovému objezdu a Zámeckému parku.

Kdo se chce víc projít, může vyrazit na místní Medláneckou naučnou stezku.

Jedinou nevýhodou hřišť u rybníka je, že tu nekoupíte žádné občerstvení. Proto si jej buď vezměte s sebou, nebo se před návštěvou hřiště stavte třeba v oblíbeném Rotatoria caffé u kruhového objezdu v Medlánkách. Tam si zaručeně dobře vyberete.

Pojedete-li na hřiště MHD, budete mít nejbližší zastávku přímo u hřiště, jmenuje se Nadační a staví tu mini bus č. 65 mířící do Řečkovic či Technologického parku. Klasický velký autobus má nejbližší zastávku u úřadu městské části Medlánky – zastávka Medlánky a zaveze vás třeba na nádraží do Králova Pole. Více viz. Mapa.

Tip na závěr. Bude-li foukat, vezměte draka. V Medlánkách se krásně pouští ;-).

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] se do sytosti vyřádíte v Zámeckém parku, přesuňte se ještě na nedaleké Dobrodružné hřiště Halda u Medláneckého rybníka, tam je to teprve pecka. Článek […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *