V Brně venku

Na zvířátka a vodní hrátky do Lužánek

Kdo by neznal park Lužánky, nejstarší a největší park v Brně. A přesto se občas setkám s udivenými výrazy, když řeknu, že jsme se šli s dětmi podívat do Lužánek na zvířátka, nebo že jsme šli na vodní atrakce či skvělou zmrzlinu. Park je asi tak velký, že jej ani sami Brňané často nemají pořádně prochozený 😊.

Takže pěkně popořádku. Zvířátka se nacházejí u vchodu do parku u zastávky trolejbusu 25 a 26. Prasátka jsou samostatně v oploceném výběhu, ostatní zvířátka najdete za branou Veřejná zeleň města Brna. Viz. foto.

Vodní prvky se nacházejí jen kousek od zvířátek, v prostorách původního dopravního hřiště. Děti si mohou hrát s vodními mlýnky, pouštět a vypouštět stavidla, brodit se korytem…v parku je rovněž několik jezírek s rybičkami.

V parku také nedávno vzniklo nové dětské hřiště. Najdete jej v blízkosti tenisových kurtů, hned u restaurace PONAVA. V blízkosti hřiště stává také oblíbené autíčko se zmrzlinou Božský kopeček.

Hned za novým dětským hřištěm pak najdete velkou venkovní posilovnu.

Vydáte-li se kolem posilovny a inline parku směrem k ulici Drobného, můžete se ještě zajít podívat do zahrady krásné vily Löw-Beer (adresa Drobného 22). Zahrada je otevřena celoročně, vždy od desíti hodin. Vstup je zdarma.

Od úterý do neděle si tu můžete také vychutnat dobrou kávu, limonádu či dortík v Café Löw-Beer (v pondělí má kavárna zavřeno). Kavárna je otevřena v rekonstruovaném zahradním domku tzv. Celnici. V zahradě vily Löw-Beer se nachází i menší dětské hřiště. V létě tu funguje letní kino. Více v starším článku na blogu – kuk sem.

Cestou zpět z vily Löw-Beer se ještě doporučuji stavit v originálním cukrářství Kreativ (Drobného 28a), kde mají impozantní nabídku dortů, pralinek, makronek i domácí zmrzliny. Zákusky tu připomínají spíše umělecká díla, klasiku nečekejte.

Další sladkou tečku za výletem můžete udělat v okénku Kremrolky.cz (Schodová 305/2) , kde jsme se s Pepčou teda bravurně nadlábli a někteří členové výpravy se i parádně zašpinili :-D. Ale trubičky tu mají fakt luxusní!

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *