V Brně venku

Nádherné Zámecké hřiště v Zámeckém parku v Medlánkách

Dnes jsme s Pepčou vyrazily po delší době zkontrolovat Zámecké hřiště v Medlánkách, které patří na brněnské “hřišťové” scéně k tomu nejlepšímu, co v Brně máme.

Jely jsme autobusem číslo 41 z nádraží v Králově Poli a vystoupily jsme přímo u Úřadu městské části Brno – Medlánky – zastávka se jmenuje jednoduše Medlánky. Pak už stačilo přejít přes silnici a hurá do parku. Viz. mapa níže.

Zámecké hřiště je nejen krásné, ale také praktické. Je celé oplocené dřevěným plotem, nachází se v klidném parku, a navíc je skoro celé zastíněné vzrostlými stromy, nebude vám tu tedy ani v létě příliš horko.

Dominantou hřiště je samozřejmě krásný dřevěný zámek, určený spíše pro děti 3+. Děti mohou prolézat jednotlivé věže zámku, projet se na dlouhé skluzavce, vyšplhat po sítích, sjet dolů po tyči…

Menším dětem je pak určená nižší vyhlídková věž zámku, kam mohou vylézt třeba po horolezecké stěně a dolů se svézt po skluzavce. Oblíbená je také schovka pod věží.

Ale jaký by to byl zámek bez draka? Všichni rytíři pozor, potkáte tu také trojhlavou zelenou saň, která přímo vyzývá ke zdolání.

Pro menší děti je tu super dětská houpačka se zábranou, jsou tu také dva kolotoče, trampolíny, podzemní telefon, dvě velká pískoviště plná hraček, tabule na kreslení.

V zadní části pak najdete spoustu dřevěných herních prvků. Třeba prolézací tunel, dendrofon, dřevěné pexeso, jsou tu také dřevění houpací koníci.

Unavení rodiče mohou kromě laviček využít k odpočinku příjemná dřevěná lehátka.

Do parku klidně dětem přibalte i kola či odrážedla, místa k projíždění je tu dost.

Přímo v parku se lze také občerstvit,restauraci Alvin si můžete nejen posedět na zahrádce s trampolínou pro děti, ale lze si tu koupit i pití či jídlo s sebou. A je tu WC, což se na hřišti vzdálenějším od domu vždy hodí.

Až se do sytosti vyřádíte v Zámeckém parku, přesuňte se ještě na nedaleké Dobrodružné hřiště Halda u Medláneckého rybníka, tam je to teprve pecka. Článek zde.

Tak hurá do Medlánek! A když bude foukat, vezměte draka s sebou ;-).

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] Najdete tu nejen originální a velmi povedené Zámecké hřiště – samostatný článek zde, ale také Dobrodružné hřiště Halda, které v Brně opravdu nemá […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *