Výlety do okolí

Výlet do Veverské Bítýšky – úžasná kavárna, dětský koutek, hřiště a procházka s kočárkem

Minulou sobotu jsme si udělali moc příjemný výlet do Veverské Bítýšky, obce pod hradem Veveří, kam se autem z Brna dostanete zhruba za čtvrt hodinky a autobusem č. 303 ze zastávky Zoologická zahrada za 24 minut.

Zaparkovali jsme pohodlně přímo na náměstí (místa bylo dost a neplatí se), pokud pojedete autobusem, vystoupíte na zastávce Veverská Bítýška, náměstí.

Přímo na náměstí vedle prodejny potravin COOP se nachází úžasná kavárna La Tera Café & Bistro. V kavárně mají nejen spoustu dobrot, ale také krásný menší dětský koutek.

My měli štěstí, v době naší návštěvy tu bylo jen jedno dítě, takže jsme se do koutku i malé kavárničky pohodlně vešli. Koutek je koncipován tak maximálně pro 6 dětí, ale je naprosto kouzelný. Najdete tu dřevěnou kuchyňku, houpačku, activity board, spoustu dřevěných hraček a knížek pro děti. Vše působilo velmi útulně a čistě. Koutek je zařízen hračkami značky MOOBA.

Na jídlo jsme si tu dali skutečně poctivý, domácí vývar s masem a nudlemi, skvělý salát na způsob sushi v misce (poke), v nabídce byly i sandwiche, neodolali jsme zákuskům, děti vyzkoušely makronky a cake pops, káva a domácí limonáda rovněž výborné. Dlouho jsem se tak dobře (a hlavně v klidu) nenajedla. Před návštěvou si určitě zkontrolujte otvírací dobu na FB profilu kavárny, mění se dle roční doby.

Ale dobroty si člověk musí nejprve zasloužit. My se před návštěvou kavárny prošli trasou Okolo bažin. Z náměstí ve Veverské Bítýšce jsme se vydali po ulici Dlouhá, na křižovatce u fotbalového hřiště jsme odbočili vpravo a po nové cestě (bez aut) jsme pokračovali k odbočce u Panáčkových skal. Tam jsme se dali doleva směrem k řece a šli proti proudu řeky Svratky a následně od přístaviště lodí po vyasfaltované říční hrázi okolo říčního splavu zpět do Bítýšky. Ušlapali jsme necelých 5 km.

Cesta byla skoro pořád po asfaltce, super pro kočárek i děti na odrážedlech či kolech. Viděli jsme kačeny, v teplejších měsících si umím představit i nějaké to blbnutí s vodou. Nás chytl pěkný slejvák, takže vody jsme měli i teď v zimě dostatek. Ještěže UNUO oblečky toho tolik vydrží. Podrobně je naše trasa zakreslena v mapě níže.

V Bítýšce mají i moc prima dětské hřiště. Najdete jej na adrese sady Komenského a v přilehlé restauraci Hospoda Na Ostrůvku se také můžete občerstvit, prý tu vaří moc dobře (4,9 hodnocení). Vedle dětského hřiště je i workout a moc pěkná plocha určená pro sportovní aktivity dětí.

A v neposlední řadě mám pro vás bezva tip na českou značku oblečení, která nás provází na každém našem výletě a prakticky každé aktivitě. UNUO je prostě boží – softshellky pro děti, maminky a teď nově dokonce i tatínky. Co my bychom si bez nich počali.

Na kompletní nabídku outdoor oblečení UNUO mrkněte tady. Ať jste na všech výletech v suchu a teple. My v Bítýšce pořádně zmokli, takže vím, o čem mluvím.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *