Výlety do okolí

Kočárkový výlet do Nebovid – lesní bar a krásné dětské hřiště

!!!POZOR – Lesní bar kvůli nepřejícím sousedům bohužel zrušen!!! Stále se dá vypravit na procházku a pěkné hřiště, jen svačinu musíte vzít z domu….

V pátek jsem se s Vašíkem a Pepinkou v kočárku vypravila s naším turistickým kroužkem do nedalekých Nebovid na okružní trasu kolem stejnojmenného kopce Nebovid.

Ze zastávky Ústřední hřbitov se do Nebovid dostanete pohodlně nízkopodlažním busem č. 501 za pouhých 9 minut. Autobus jezdí zhruba v půl hodinových intervalech. Mrkněte na IDOS. Samozřejmě můžete jet i autem, s parkováním v Nebovidech není problém, ale rozhodně to jde snadno i s využitím hromadné dopravy.

My vystoupili na zastávce Nebovidy, u kostela a vydali jsme se kolem kostela a obchůdku s potravinami ke krásnému novému dřevěnému hřišti a dále Lesnímu baru Roháč, který se nachází přímo pod nebovidským vysílačem.

Nově vybudované dřevěné dětské hřiště 8D potěší každého malého neposedu. Je tu krásný domeček, menší průlezka se skluzavkou, lanová překážka, dřevěná mravenčí průlezka, houpačka, telefon, houpací síť, ale také venkovní zvuková hra. A jako bonus krásné dřevěné posezení pro celou rodinu.

Cestou jsme potkali ještě jedno menší dětské hřiště s venkovní posilovnou a fotbalovým hřištěm, ale tam jsme tentokrát nezamířili. Hlad nás hnal směrem k baru.

Lesní bar Roháč byl skvěle zásobený, dali jsme si špekáčky, svařák, palačinky, mošt…naše návštěva byla tedy předem ohlášená, protože teď v zimě je bar normálně doplňován pouze o víkendech a svátcích, ale když si sem uděláte klasický víkendový výlet, určitě zklamáni nebudete.

Překvapilo mě, že tu funguje i elektřina, tudíž můžete využít mikrovlnku k ohřátí příkrmu, v rychlovarné konvici si zase bez problémů připravíte vodu na čaj či kávu (vše je zde nachystané).

Je tu také fajn posezení, ohniště, k dispozici jsou napichováky na špekáčky i podsedáky, aby vás nestudil zadek.

V baru můžete platit buď přímo do kasičky, nebo pomocí QR kódu pošlete platbu rovnou na účet.

Celá trasa je v pohodě sjízdná s kočárkem, jen čekejte trochu bahna, ale žádné velké drama.

Celý okruh měří krásné 3 km a zvládnou jej tak ušlapat i lenošné dětské nožky. Podrobně je okruh zaznačen v mapě níže.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

3 Comments

  1. […] se zpět do Nebovid vrátit přes lesní bar Roháč, o kterém píšu v samostatném článku zde (délka trasy cca 5 km). Pro nás je to spolu se studánkou víly Vrbičky tip na příště […]

  2. Denisa says:

    Od 16.6.2023 zrušeno

    1. Ano, bohužel lesní bar byl zrušen, nepřejícnost zde opět zvítězila :(. Stále se však dá vydat do Nebovid na procházku a pěkné hřiště 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *