Nezařazené, V Brně uvnitř

Dětská čajovna Mezi Stromy – vnitřní herna i venkovní posezení s pískovištěm

Dětská čajovna Mezi Stromy, kterou najdete přímo v centru Brna na Josefské ulici 1, patří ke stálicím brněnské rodičovské gastro scény. Já mám čajovnu Mezi Stromy moc ráda, byl to vůbec první podnik, kam jsem se asi před sedmi lety vypravila s tehdy půlroční Kájou na sraz s kamarádkou. Do té doby jsem byla dětskými kavárnami z pochopitelných důvodů nepolíbená.

Od doby naší první návštěvy se v Mezi Stromy ledacos změnilo, ale koncept zůstává stejný. Je to prima místo, kde si mohou rodiče odpočinout, popovídat nebo třeba i chvilku pracovat, zatímco jejich děti si hrají. K dispozici je tu vnitřní herna a venkovní zahrádka s pískovištěm a domečkem.

Pokud budete chtít využít pěkného počasí a posedět venku, neplatíte za děti žádné vstupné, hradíte pouze konzumaci. Kdo využije vnitřní herny, platí vstupné 89 Kč/dítě, za nechodící prcky je to pak 39 Kč.

Vnitřní herna je vhodná pro děti do 6 let a má dvě části. První s kobercem je ideální pro menší prcky. Jsou tu k dispozici různé hračky, stavebnice, komíny, dřevěný obchůdek. V druhé části herny pak na děti čeká velký bazén s balonky, dřevěná průlezka s houpačkou a skluzavkou a nově také centrální dřevěné kolejiště s vláčky.

Děti si mohou hrát také v kuchyňce, pro nejmenší prcky je tu k dispozici kolébka, přebalovací pult, nočník…

Co se týče občerstvení, dáte si tu samozřejmě čaje v teplé i studené variantě, můžete si dát kávu, dortíky, domácí limonády (lesní byla moc dobrá). Teď v létě mají také nabídku zmrzliny, letních drinků, limonád, ledových káv a čajů.

K jídlu si můžete vybrat kaše, pita chléb nebo třeba noky či grilovaný hermelín.

Na letní sezóně v Mezi Stromy mám moc ráda nižší počet návštěvníků (přeci jen v zimě, kdy není úplně co dělat, tu bývá celkem narváno) a možnost sedět venku na zahrádce.

Stránky dětské čajovny Mezi stromy – www.detskacajovna.cz

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *