V Brně uvnitř

S dětmi na kávu do MZK

Bydlím v Žabinách a musím se přiznat, že mi zde dost chybí nějaká příjemná dětská kavárna nebo alespoň místo, kam se dá s kamarádkou zajít na chvíli posedět, aniž bych musela neustále napomínat neukázněné děti, nahánět je po všech koutech a omluvně se dívat na přítomný personál, aby nás tu aspoň chvíli toleroval. Prostě místo, kde se děti trochu zabaví a já aspoň jednou třeba zvládnu vypít to kafe teplý! 😀

Teprve nedávno jsem s kamarádkami objevila kavárnu v prostorách Moravské zemské knihovny na Kounicově ulici. Nejsou to pravda úplně Žabiny, ale není to sem zase tak daleko. My to teď běžně zvládáme přes kopec (chápej Wilsoňák) procházkou.

Kavárna se jmenuje Café Gemini Library, nachází se v přízemí knihovny a přístup je zde pohodlný i s kočárkem. Nemusíte tak na rozdíl od mnohých jiných (přímo dětských) kaváren prosit obsluhu o vynesení kočárku po schodech. Kavárna je rovněž dostatečně prostorná, stolečky nejsou nijak blízko u sebe, takže si troufám tvrdit, že pár kočárků rozhodně nikomu na obtíž nebude.

Pro děti je zde v zadní části kavárny připraven příjemný dětský koutek na motivy Medvídka Pú. K dispozici je stoleček na kreslení, křesílko, několik pletených pufů, hrací koberec, různé dřevěné vkládačky, knížky a tabule na kreslení. Líbí se mi, že zde nenajdete plyšáky a jiné jim podobné neomyvatelné hračky. Obecně mám totiž zkušenost, že právě plyšáci, kteří jsou často dominantou dětských koutků, bývají špinaví a tak nějak nelákají ke hraní.

Sortiment kavárny hodnotím také příznivě, ke kávě si můžete vybrat z poměrně široké nabídky dortů (předpokládám, že většina pochází ze sortimentu známého brněnského cukrářství Pusinka), chybu asi neuděláte ani sázkou na osvědčenou Marlenku, případně jsou v nabídce i tousty, panini a různé limonády. Každý si něco vybere. Jen vafle bych asi nedoporučila, ty pro mě byly zklamáním – jen ohřátý polotovar. Ale třeba jsem měla jen smůlu. 🙂

Káji se v kavárně každopádně líbilo a mně se po dlouhé době stalo, že jsem o ní skoro hodinu “nevěděla” a to kafe jsem si skutečně vypila teplé!!!

Stránky Café Gemini – http:// https://www.cafegemini.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *