V Brně uvnitř

Dětská čajovna Mezi stromy v novém kabátku

V pátek jsme si s kamarádkou a dětmi zašli po dlouhé době do oblíbené dětské čajovny Mezi Stromy. Najdete ji v pasáži obchodního domu klášter na adrese Josefská 1. Já tu byla naposledy asi před dvěma lety, takže mě překvapilo, kolik novinek a změn tu majitelé provedli.

První nás trkla hned u vstupu, je tu vyhrazené místo na kočárky a boty se zouvají už před vstupem do první části herny. Nově je tu v první místnosti čajovny místo spíše pro menší děti, které si mohou hrát s převážně dřevěnými hračkami na koberci, v druhé části za brankou pak zůstal oblíbený bazének s balonky a nově přibyla dřevěná průlezka. Ta se našim dětem líbila nejvíce. Houpaly se, klouzaly, lezly po můstcích.

Kája s Vašíkem si také užívali připravené kostýmy, vařili v kuchyňce a Vašíka zaujala velká kosmická dřevěná raketa. Pro nejmenší děti jsou tu k dispozici také kolébky či židličky. Samozřejmostí je místo na přebalovaní.

Občerstvení je tu na velmi vysoké úrovni, jen musíte ve vytíženějších časech počítat s delším čekáním. My si asi zvolili asi nejfrekventovanější čas pro návštěvu, dorazili jsme dopoledne kolem půl jedenácté. Čajovna byla opravdu plná, ulovili jsme poslední stůl a jelikož vše měla na starost jen jedna slečna za barem, trochu se čekalo. Nám to však nijak nevadilo, děti si hrály a my si povídali.

Nakonec jsme si dali výborný dort, domácí limonády, švestkovou kaši, salep a zapečený pita chléb. Na čajovně velmi oceňuji, že jídlo a pití je tu opravdu poctivé a vhodné pro děti. Žádné náhražky, žádné „domácí“ limonády z koupeného sirupu. Tady vám do citronády opravdu vymačkají citron, do malinovky rozmixují maliny, do kaše dají švestky, nejen aroma 😉.

Poctivá, útulná, hravá, taková je dětská čajovna Mezi stromy. Naše děti nechtěly ani po třech hodinách odejít, a to je asi ta nejlepší vizitka 😊.

V teplejším měsících si tu navíc můžete posedět i venku, pro děti je připravené hřiště.

Stránky dětské čajovny Mezi Stromy – http://www.detskacajovna.cz/

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *