V Brně uvnitř

Kavárna Spolek – na kávu i oběd s dětským koutkem a hřištěm

Dnes jsme se s Pepčou vypravily prozkoumat kultovní kavárnu Spolek, kterou najdete na Orlí ulici číslo 22 kousíček od Měnínské brány. Otevřeno je každý den, ve všední dny od 9 do 22, o víkendech od 10 do 22 hodin.

Kavárna funguje již přes 20 let a podle informací z jejich stránek se tu schází lidé všeho druhu a místo tu má opravdu každý. Tedy i děti, o čemž jsme se dnes s Pepčou přesvědčily.

Kavárna Spolek je velmi prostorná. Uvnitř najdete mnoho stolů k posezení a také menší dětský koutek s tabulí na kreslení, stolkem se židličkami a kobercem s krabicemi plnými hraček. Koutek je bohužel vedle WC (ale za mě lepší, než nic).

Velmi mě zaujalo také venkovní posezení. Ve Spolku mají opravdu nádhernou velkou uzavřenou zahradu se skluzavkou, prolézacím tunelem a houpačkou. Krásné místo s nepopsatelnou atmosférou. Jste v centru města Brna, a přitom je tu takový klid.

Ve Spolku si kromě nabídky kávy, čajů, dezertů, palačinek či slaných snídaní, dáte také oběd. Na výběr je vždy polévka a několik hlavních jídel. Já si dnes dala latte a Pepča moc dobrou čerstvě usmaženou palačinku s borůvkovou marmeládou a šlehačkou. Ve stálé nabídce jsou i malá dětská jídla, těstoviny či slané palačinky.

Na toaletách najdete také přebalovací pult. Pro vstup do kavárny však budete muset překonat několik schodů, místa pro kočárek je pak v kavárně i na zahrádce dostatek. Pokud by vám bylo venku chladno, mají tu k zapůjčení deky.

Kavárnu Spolek rozhodně doporučuji navštívit, venku si umím představit i příjemnou rodinnou oslavu s dětmi.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

2 Comments

  1. Berounský táta says:

    Dnes jsme jako výletníci navštívili kavárnu Spolek v naději, že něco malého zakousneme a dvouletý synek to tam nezboří. Možná za to mohl listopadový podvečer, ale překvapení z toho, že dětský koutek je hned vedle zachodů, což můj nos odmítl tolerovat a při pohledu na dětský kobereček jsem měl chuť požádat obsluhu o vysavač, bylo natolik veliké, že nás chuť přešla a šli jsme zase dál…

    1. No jo, v centru města bohužel restaurací s koutkem moc není. Dá se jít akorát ještě do Aloha Grill nebo do Rebia, ale to je spíš jídelna, než restaurace. Dobrá restaurace s krásným, čistým koutkem bohužel v centru města dle mých informací není. Spolek je fajn, když je teplo a dá se být na zahrádce s hřištěm. Vnitřní koutek je pro nenáročné rodiče, k těm já se řadím, beru za vděk vším, kde se s dětmi počítá, mají tam aspoň pár hraček na zabavení a dobře tam vaří. Spolek to pro mě splňuje :).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *