Knihy, Recenze

Můj první box plný pocitů

O boxech z řady Montessori: Svět úspěchů jsem vám na blogu již psala. Box Moje první cestovní sada a Můj první box plný barev jsme doma pořádně otestovali, museli jsme je dokonce přibalit do kufru s sebou na dovolenou. Měly totiž opravdu velký úspěch.

Minulý týden jsem proto dětem objednala poslední chybějící krabici – Můj první box plný pocitů. Nevím jak u vás, ale u nás hlavně mladší syn zvládá své emoce velmi těžko. Občas prostě křičí a sám později přiznává, že vlastně ani nechce křičet, ale neumí přestat. A ruku na srdce, ani já své emoce tváří v tvář třem nespolupracujícím dětem, nezvládám zrovna excelentně :-D.

Emoce jsou pro děti prostě velké sousto. Můj první box plný pocitů je vlastně herní pomůcka určená pro děti od 3 do 5 let, která má pomoci pochopit své vlastní emoce, ale i emoce svého okolí.

Box je plný úkolů s emocemi, dítě například může na přiložené dívčí či chlapecké tváři měnit výrazy očí a úst a pojmenovávat příslušné pocity. Může si také sestavit týdenní kalendář, jak se který den cítí.

Emoce jsou ve hře znázorněny také pomocí symbolů, asociací. Třeba strach má podobu ducha, hněv podobu sopky, štěstí podobu fontány…

Box seznamuje děti se sedmi základními emocemi – rozpaky, strach, hněv, znechucení, štěstí, smutek a překvapení. Obsahuje také inspirativní návod pro rodiče, jak s prvky v boxu pracovat.

Celý box je navržen v souladu s principy Montessori pedagogiky, aby dítě zvládalo pracovat s materiály intuitivně samo. Tohoto je docíleno pomocí barev a jasných symbolů.

Můj první box plný pocitů koupíte v e-shopu Dobrovský zde.

Můj první box plný barev koupíte zde.

Moje první cestovní sada zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *