Knihy, Recenze

Sedm deskovek v jedné knize – Velká kniha her v pohádkovém světě

Velká kniha her v pohádkovém světě je dalším z našich objevů v Knihy Dobrovský. Přenesla mě do dětství, kdy jsme s jednou rodinou jezdili společně k moři a má kamarádka Julča měla vždy s sebou knihu plnou zábavných her. Brali jsme si ji s sebou na pláž a tam jsme pak třeba půl dne hráli. Byly to většinou jednoduché hry na principu „Člověče nezlob se“, ale nás bavily moc. Pamatuji si, že jsme nadšeně hráli Robina Hooda, Červenou karkulku nebo třeba klasický Mlýn.

Když jsem v Dobrovském narazila na Velkou knihu her v pohádkovém světě, hned jsem si na ty deskovky z pláže vzpomněla. Kniha, která obsahuje sedm zábavných her a rovnou i figurky s kostkou, je prostě super nejen na domácí hraní, ale i na cesty k babičce, dovču na horách či na zmíněné pláži.

Na rozdíl od lehkých karetních her či klasických deskovek, vám tady ani při větru nic neuletí, nic se nepoztrácí. Herními plány jsou přímo jednotlivé tvrdé listy knihy, figurky a kostka jsou velmi dobře zasazeni v poslední stránce, dají se snadno vyloupnout a zase schovat.

Velká kniha her v pohádkovém světě obsahuje sedm deskových her, u nichž se budou jistě bavit nejen děti, ale i dospělí. Najdete zde hry jako je Mlýn, “Člověče, nezlob se!” a piškvorky, nebo méně známou, tradiční čínskou hru Pong Hau K’i. Všechny tyto hry jsou provedené na motivy klasických pohádek a příběhů z dětských knih. Hráči se tak setkají s Jeníčkem a Mařenkou, Pinocchiem, Aladinem a dalšími postavami. Projdou se do Smaragdového města s Dorotkou a jejími přáteli a s Krysařem městem Hameln. Ke hře potřebujete jen kostku a figurky, které jsou součástí balení. Pak už se můžete směle pustit do hraní a užít si skvělou zábavu.

Už se těším, jak přibalím knihu s sebou na hory. Věřím, že po večerech si parádně zahrajeme. Budeme tam přesně týden, tak máme na každý den jednu hru 😊.

V rámci letní akce Black Friday koupíte Velkou knihu her v pohádkovém světě za SUPER CENU. Mrkněte se tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *