Oblečení a obuv, Recenze

Deset ANO pro UNUO

Každý můj, byť jen sporadický sledující, asi tuší, že mám s českou značkou funkčního oblečení UNUO něco společného. A není to rozhodně jen „něco málo“, je to „něco hodně“. UNUO je totiž součástí každého našeho výletu, každé naší návštěvy hřiště, každého suchého i mokrého dobrodružství. UNUO nám zkrátka dělá spolehlivého parťáka při všech našich aktivitách. A není to jen parťák dětí, od minulého roku se UNUO stará také o mě. Tisíckrát díky za kolekci pro maminky.

UNUO z Tábora pravidelně přijíždí ve stylových domečkových krabičkách do Brna a zabezpečuje nám tak hned dvojí druh zábavy. Každá nová krabička se stává výtvarným dílem a domovem mnoha autíček, panenek, dinosaurů i tajných pokladů, každý kousek oblečení UNUO se stává neopomenutelným parťákem všedních i nevšedních dní.

Dneska se mi nechce dlouze rozepisovat, ostatně maminky většinou toho času na zbyt moc nemají. Shrnu vám tak deset bodů, proč už šest let sázím v oblékání dětí na značku UNUO a proč také já miluju jejich softshellové bundy, kalhoty, čepice, nákrčníky…Vzhledem k venkovním teplotám se tentokrát zaměřím na zateplené dětské a batolecí oblečení.

ÚŽASNĚ FUNKČNÍ MATERIÁL – zateplený softshell dítě zevnitř krásně hřeje, na venek je příjemný na omak. Chrání dítě před větrem, lehčím deštěm, ale kamarádí se i se sluníčkem. Díky speciální membráně se dítě v UNUO softshellu nepotí. Oblečky UNUO jsou navíc opatřeny reflexními prvky.

SUPER ÚDRŽBA – menší nehody jednoduše otřete kapesníkem či navlhčeným hadříkem, s většími si poradí pračka. Jednou za čas je fajn vyprat oblečení ve speciálním impregnačním pracím gelu určeném pro oblečení s membránou. Gel mají v každém outdoorovém obchodu.

SNADNÉ OBLÉKÁNÍ – všechny kousky oblečení UNUO jsou navrženy a ušity tak, aby se dětem dobře oblékaly. Kalhoty stačí jednoduše natáhnout. Žádné, knoflíky, suché zipy, pásky. Bundu zapnete jedním tahem a hotovo. Proti skřípnutí kůžičky na krku je na bundě speciální ochrana zipu.

ZÁDA V SUCHU – bundy UNUO mají delší zádovou část a kalhoty mají navíc široký náplet v pase. Dokonalá kombinace pro záda v suchu a teple. Dřív jsem záviděla, teď už nemusím ;-).

ROSTOUCÍ OBLEČENÍ – UNUO modely nám většinou vydrží rovnou dvě sezóny. Zase za to může pružný a opravdu hodně vysoký náplet v pase kalhot a delší zádová část bundiček.

DĚDĚNÍ – nejen, že děti nosí UNUO kalhoty a bundičky dva roky po sobě, ale ještě je zvládají předat mladším sourozencům. Třeba křiklavě zelené UNUO softshellky (dávno již nejsou v nabídce) koupené kdysi Káji k prvním narozeninám, nosil vydatně Vašík, nosila je i nejmladší Pepča a ještě jsem je předala kamarádce pro její malé výletníky. UNUO kousky také vždy dobře prodáte, mezi maminkami je o ně dračka.

UNIVERZÁLNOST – na hřiště, do lesa, do školky, na hory, pro hraní v blátě, mokrém písku, pro lezení po stromech, vlezlé podzimní počasí…zateplené softshellové oblečení UNUO s námi absolvuje snad každou venkovní aktivitu říjnem počínaje, dubnem konče. Softshell výborně pruží a dítě tak neomezuje v žádném pohybu. Syn v kalhotách leze po skalách, dcera se houpe na venkovní hrazdě…není to oblečení, které vám brání v pohybu, je to oblečení, které je pro pohyb zrozené. A jako bonus, skvěle sviští po skluzavce.

NENÍ NAD POUTKO – taky nesnášíte bundy, které nemají poutko a musíte je věšet za límec nebo kapuci? Tak UNUO poutko se vám bude rozhodně líbit. Není to žádný schovaný drobek, se kterým budou dětské prstíky těžko zápasit a oblečení pak raději zmačkají do skříňky. Poutko UNUO se rozhodně neschovává, je festovní, je vidět a především je funkční. A navíc poutko nemá jen bunda, mají ho i kalhoty. Super pro časté případy mokrých kalhot, které nechcete najít ve školce zmuchlané v poličce, ale pěkně pověšené (ideálně už vysušené) na věšáku.

SKLADNOST – UNUO oblečky jednoduše zabalíte na výlety či dovolené. Nezaberou zbytečné místo v batohu, dají se snadno smotat do úhledného balíčku, v podstatě takového kufříku do ruky.

VZHLED – říká se na vzhledu nezáleží, důležité je, co je uvnitř. Proto uvádím vzhled až na posledním místě. UNUO je rozhodně uvnitř skvělé, hřejivé, spolehlivé, dobrodružné, flexibilní, nezkazí žádnou srandu, ale navíc je krásné i navenek. UNUO pravidelně přichází s nabídkou nových nápaditých vzorů, k nám teď naposledy doputovala zbrusu nová kolekce ROBOTI. Novinkou jsou třeba také tučňáci, planety či bagry. UNUO kousky se dají krásně kombinovat. Malý dobrodruh může mít svůj komplet v jednom duchu, ale klidně může mít vzorovanou bundičku a k tomu jen jednobarevné kalhoty. Komplet bundy a kalhot vždy doplňují také čepice a nákrčníky.

Vítězství UNUA deset-nula 😉 Napsala bych těch plusových bodů ještě víc, ale zase nechci, aby to vypadalo, že dělám holkám z Tábora u nás v Brně až moc velkou reklamu. Tak to schválně nechám na vás. Máte ještě nějaký důvod, proč kupujete značku UNUO? Těším se na komentáře 😊.

PS: S kódem BRNO10 máte do půlnoci 11.11. 10 % SLEVU na všechny modely dětského i batolecího zatepleného oblečení (kalhoty, bundy) při nákupu nad 500 Kč. Platí i na úžasné nové kolekce. Hřejivý nákup udělejte tady.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *