Oblečení a obuv, Recenze

Moje první „bosé boty“

Nikdy jsem nebyla příliš alternativní máma. Ne, že by se mi všechno to látkování, šátkování, vaničkování, bezplenkování, znakování a mnoho dalších moderních směrů v přístupu k dětem nelíbilo, prostě jsem spíš na ně byla příliš líná, nedůsledná, chaotická. Třeba šátek jsem si pořídila s dobrým úmyslem jej ihned po narození druhého syna využívat, nakonec jsem však opět po pár nejistých pokusech skončila u pro mě jednoduššího nosítka.

Co mě však vždycky lákalo vyzkoušet, byly barefootové boty. Od pořízení mě dlouho odrazovala vyšší cena, ale nakonec jsem si uvědomila, že stejně za klasické kožené boty utratím kolem dvou tisíc, takže rozdíl zase tak vysoký není. A šla jsem do toho.

Moje první takzvané bosé boty jsem si objednala z internetového obchodu belenka.cz. Obchod založila mladá slovenská maminka tří dětí, která původně začala s prodejem šátkových nosítek a postupně svůj sortiment rozšířila o šátky, nosící a kojící oblečení a již zmíněné barefoot boty.

Na sortiment nosítek, šátků a oblečení můžete mrknout pod tímto odkazem: www.belenka.cz

A protože akční a šikovné maminky je potřeba podporovat, vybrala jsem si krásné celoroční botičky právě zde. Boty z řady Elegance v barvě Deep blue mě zaujaly praktickou barvou, ladící snad s každým outfitem a veselými červenými tkaničkami. Přeci jen modely s bílou tkaničkou mi přišly, jako mámě dvou čuníků, trochu nepraktické. Až, když mi pak přišly botky domů, jsem zjistila, že součástí balení jsou vždy dvoje tkaničky – červené a bílé, dají se tak dle nálady a oblečení kdykoli měnit.

Boty jsem dle rady e-shopu objednala s 0,5 cm nadměrkem a sedí mi krásně. Po prvním obutí jsem byla opravdu překvapená množstvím místa, především ve „špičce“ boty (zde by se však spíš hodilo říct v „placce“ boty:-D). Nebyla jsem zvyklá, že bych mohla v botách hýbat prsty, roztáhnout je do šířky. Stejně tak jsem neznala boty bez tvarované klenby.

Manžel byl v prvních chvílích k botám trochu skeptický, líbily se mu, ale tvrdil, ať se připravím, že mě ze začátku budou bolet nohy. A jak to dopadlo? Botky nosím denně už týden, zvládly se mnou cesty po chodníku do školky, do obchodu, hry na zahradě, sbírání ořechů i výšlap na nejznámější brněnskou horu (ano, tu Kraví), jen při řádění na trampolíně musely k mé neochotě dolů. A světe div se, nohy mě nebolí! I když teda chůze po popadaných ořeších byla pěkná masáž. Podtrženo, sečteno, já jsem s botičkami moc spokojená.

Moje botky najdete pod tímto odkazem: Barefoot Lenka Elegance celoroční – Deep Blue

Teď ještě našetřit na zimní variantu Winter s merino vlnou, ať jsou nožky v teple a kdyby mi Ježíšek náhodou chtěl přinést i kozačky Winter Long – Black, vůbec bych se nezlobila 😊.

Odkaz na zimní boty: Barefoot kotníkové boty Be Lenka Winter – Cognac

Odkaz na kozačky od Ježíška: Barefoot kozačky Be Lenka Winter Long – Black

Takže váháte-li s koupí bosých botiček stejně jako já, tak se rozhoupejte a jděte do toho. Za ten zážitek určitě stojí. Navíc podpoříte zlaté české ručičky, boty jsou šité u nás.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

2 Comments

  1. […] Ale teď už k vyhledávači samotnému. Na Bembo k dnešnímu dni najdete přes půl milionu produktů (nepočítala jsem to sama :D) a je to znát. Je zde opravdu vše, co potřebujete, hledáte nebo po čem toužíte (nebo spíš vaše děti). Mezi asi 150 e-shopy, které na Bembo jsou, jsou známé obchody jako Sparkys nebo Feedo, ale i menší prodejci. Udělalo mi radost, když jsem v kategorii dětské obuvi narazila na slušnou nabídku barefoot bot, a to i od mé oblíbené značky Be Lenka (recenze bot zde).  […]

  2. […] A můj článek o Be Lenka botkách si můžete přečíst zde. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *