Další potřeby pro děti, Oblečení a obuv, Recenze

Nosíme od narození v nosítku Be Lenka Mini

Když se mi narodila první dcera Kája a já zjistila, že jsou místa, kam se s kočárkem nedostanete nebo jsou prostě chvíle, kdy by se hodily volné ruce, začala jsem poprvé, zcela nepolíbena světem nošení, hledat vhodné nosítko. Netušila jsem nic o nosících skupinách na sociálních sítích, nosícím centru MaTáTa v Brně, ergonomii nosítek… a šátku jsem se tehdy ještě bála.

Na základě zběžných recenzí, a hlavně díky nabídce kamarádky, jsem tehdy z druhé ruky pořídila “profláklé” nosítko Manduca. Dle popisu mělo být vhodné pro dítě od narození, ale mně to tak, ani po pečlivém prostudování návodu a shlédnutí mnoha edukačních videí, nepřišlo. Po pár pokusech s řvoucí Kájou jsem nošení novorozence vzdala a raději počkala na chvíli, kdy už bude schopná sama držet hlavičku. Nosit jsem tak začala až kolem čtvrtého měsíce.

U druhého dítěte jsem na základě prvních neslavných zkušeností s nosítkem byla rozhodnutá vyzkoušet šátek. Šla jsem i na kurz vázání, sledovala jsem videa na You Tube, pořídila všemi vychvalovanou značku šátku, ale se synem mi to zase nějak nešlo. Měla jsem pocit, že nemám šátek dobře dotažený, syn v něm často křičel a moc mi nenahrávalo ani letní počasí, kdy jsme byli pod šátkem oba vždy pořádně propocení.

U třetího dítěte už jsem možnost nošení brala jako nezbytnost. Holt člověk má jen dvě ruce a dvě chodící děti, které se zásadně chtějí držet maminky :-D. Po předešlých neúspěších s šátkem jsem se zaměřila na poctivé hledání nosítka vhodného od narození. A narazila jsem na svou oblíbenou značku barefoot bot Be Lenka. Věděla jsem, že nabízejí také sortiment věcí na nošení, ale nevěděla, že mají také nosítka pro novorozence.

A tak jsem objevila nosítko Be Lenka Mini. Ergonomické rostoucí nosítko vhodné na nošení dětí od 3 kg do zhruba roka a půl. Tak se pojďme na nosítko podívat podrobněji.

Nosítko Be Lenka mini je novějším typem nosítka, dalo by se říci mladším sourozencem oblíbeného nosítka pro děti od tří měsíců Be Lenka 4ever. Oproti verzi 4ever se liší v nastavení ramenních popruhů, které se pro první měsíce nošení dají zapnout na bederní pás pod zadečkem dítěte. Samotný bederní pás je velmi pohodlný, díky důmyslnému prošití je pevný, na omak však stále měkký. Obvod bederního pásu se dá krásně upravit, přizpůsobí se tak snad každé postavě. Šířka nosítka mezi nožičkami dítěte se dá upravovat pomocí šátkových vymezovacích pásků, čím menší dítě, tím více se pásky stáhnou. My stahovali pro měsíční Pepinku téměř na maximum. Výška zádové opěrky se rovněž dá pomocí popruhů přizpůsobit velikosti dítěte. Část za hlavičkou dítěte umožňuje také stažení, pro nejmenší děti, které ještě nedrží hlavičku, se doporučuje využít také fixaci hlavičky pomocí kapuce. Popruhy nosítka Mini jsou klasické ergonomicky tvarované bez možnosti křížení. Součástí nosítka jsou také odnímatelné bryndáčky – chrániče ramenních popruhů, které můžete snadno sundat a v případě potřeby vyprat. Nosítko je v nabídce v sedmi krásných barevných kombinacích. My zvolili modrou variantu s ovocem.

Za mě je nosítko Be Lenka Mini skvělým pomocníkem pro nošení nejmenších dětí a i když jsem se konečně naučila zacházet také se šátkem, občas oceňuji rychlost a jednoduchost použití nosítka oproti šátku, třeba v situacích, když ráno spěcháme do školky. Popruhy jsou také velmi příjemně polstrované, takže mě nikde netáhnou, s čímž osobně občas u šátku bojuji díky přídatné mléčné žláze v podpaží.

Tak ať se vám pěkně nosí a nenechte se odradit, pokud Vám třeba bude na první pohled připadat nošení složité, miminko při prvních pokusech a při nastavování nosítka nespokojené…uvidíte, že se vše rychle poddá a vy budete za možnost alespoň občasného nošení velmi vděční. To na hrudi schoulené a spokojené miminko za to stojí 😊.

Nosítko Be Lenka Mini koupíte zde. Be Lenka nabízí také krásné šátky, nosící mikiny a bundy a samozřejmě široký sortiment barefoot obuvi. Však mrkněte ;-).

A můj článek o Be Lenka botkách si můžete přečíst zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *