Pro maminky, Recenze

MioMat – hrnečku vař, ale bez pohromy

Jídlo a výlety k sobě mají mnohem blíž, než by se na první pohled mohlo zdát. Zvlášť, když výletujete s malými dětmi. I když mě vaření vždycky bavilo a nevadilo mi strávit půl dne (v klidu) v kuchyni s přípravou oběda o třech chodech, dnes se třemi dětmi přeci jen preferuji rychlé recepty, které zvládnu nachystat po návratu z výletu třeba do půl hodiny. Anebo si je předpřipravím ještě během ranních výprav.

Nedávno mě oslovila firma Mamigo, zda bych nechtěla doma s dětmi vyzkoušet jejich chytrý „samovařící“ hrneček MioMat. První, co mě napadlo, že jej doma v naší malé kuchyni už nebudu mít kam dát a původně jsem chtěla spolupráci odmítnout. Ale zlákaly mě ty chutné recepty na webu.

MioMat umí připravit husté polévky, kaše, ale i studené koktejly, smoothies nebo třeba rostlinná mléka. A má i program RAW, kdy se jídlo zahřeje maximálně na 42 °C a zachovají se tak přírodní enzymy.

Zkoukla jsem pár video receptů, mrkla na fotky jídel a bylo rozhodnuto, MioMat musím zkusit, i kdyby měl stát na stole v obýváku.

A co je tedy vlastně MioMat?

MioMat je takový pohádkový hrnečku vař, který vám však doma pohromu nezpůsobí, nic mi z něj teda zatím ještě nevyteklo. Navaří krémové polévky, snídaňové kaše, domácí rostlinná mléka, dětské výživy či vymixuje čerstvé smoothie pouhým stisknutím tlačítka. Trochu mi připomíná kombinaci rychlovarné konvice a mixéru.

Do MioMatu stačí vložit suroviny, zmáčknout tlačítko a o více se nestaráte. MioMat se sám ohlásí za 2-25 minut, že je vaše jídlo hotové. Jeho objem je 1,1-1,3l, nelze v něm navařit více ani méně. Má také funkci RAW a připravíte v něm více než 500 receptů.

Spojuje v sobě funkce polévkovaru, kašovaru, výrobníku rostlinného mléka i smoothie makeru a proto nahradí ve vaší domácnosti více kuchyňských spotřebičů. Stání za sporákem vás s MioMatem nečeká.

Vaření v MioMatu zvládnou nejen maminky, ale i tatínkové a dokonce i děti. Užijte si společnou zábavu, kombinujte, vymýšlejte a nechte se překvapit, jak chutná budou vaše díla.

Nám doma z MioMatu moc chutnala třeba batátová polévka, skvělý je jahodový koktejl nebo třeba jáhlovo-maková kaše. Všechny recepty najdete na webu MioMatu, ale naše oblíbené přidávám k fotkám.

Za jedinou nevýhodu MioMatu považuji, že neumí dělat malé porce. Ale nás je pět, takže je to pro nás spíše výhoda. MioMat prostě uvaří 1,1-1,3 litru polévky, rostlinného mléka, kaše, smoothie. Ještě se mi nestalo, že bychom takovou porci jídla nesnědli a když tak prostě polévka vydrží do druhého dne, což je zase plus.

Součástí MioMatu je i cedník na případné přecedění rostlinného mléka a odměrka pro správné naměření surovin v receptech, jo a taky receptář a čistící hadřík.

Veškeré další informace o MioMatu, všechny recepty a e-shop najdete zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *