Hračky, Knihy, Recenze

MONTESSORI: SVĚT ÚSPĚCHŮ – Boxy plné zábavy

Včerejší deštivé odpoledne jsme s dětmi strávili nad malými krabicemi plnými hravých úkolů. A déšť nám nakonec vůbec nevadil. Děti se bavily opravdu parádně, nemuset ráno vstávat do školky, hrály by si nejraději dlouho do noci. Boxy z řady MONTESSORI: SVĚT ÚSPĚCHŮ měly u nás doma vážně úspěch.

Inovativní vzdělávací materiály v boxu byly navrženy a vytvořeny podle principů metody Montessori. Jsou určeny k tomu, aby je dítě mohlo aktivně používat zcela samostatně bez jakýchkoli zásahů dospělého. Rodiče tak mohou pozorovat, jak jejich ratolesti činí své vlastní vzrušující objevy!

Kája dostala box Moje první cestovní sada. Na první pohled mě překvapilo, kolik nápaditých úkolů se vejde do poměrně malé krabice. Bez toho, aniž bychom četli návod k nejrůznějším úkolům, které se dají s komponenty v krabici plnit, začala hned Kája intuitivně sama.

V boxu Moje první cestovní sada ji nejvíce zaujaly figurky panáčků, které musela obléknout a pak poznávat, na jaké roční období jsou správně oblečeni. Líbilo se jí také provlékání provázku a zavazování tkaničky. Zaujala i zvířecí skládačka, poznávání ovoce a přiřazování správných dvojic celého a rozkrojeného ovoce přenechala mladšímu bráškovi.

Box moje první cestovní sada je vhodný pro děti od 4 do 6 let a díky své velikosti je ideálním parťákem na cesty, vejde se totiž do každého dětského batůžku. Po večerech nebo v deštivých dnech pak na dovolené rozhodně nuda nehrozí. Navíc je super, že úkoly v boxu mají různou složitost, takže se z jednoho boxu zabaví více různě starých dětí.

Vašík dostal trochu větší krabici Můj první box plný barev. Jak už název napovídá, tady se vše točí kolem barev. Dítě například seskupuje předměty stejných barev, sestavuje škálu barevných odstínů, hledá odstíny stejné barvy na předmětech.

K boxu je samozřejmě i návod s úkoly pro děti různých věkových kategorií. My jej však zatím ještě nepoužili. Úkoly jsou opět velmi intuitivní, samotnou mě překvapilo, jak Vašík hned vymýšlel, co by mohl s barevnou paletou a díly v boxu dělat. Můj první box plný barev je určen pro děti od 3 do 5 let.

V edici Montessori: Svět úspěchů vyšel ještě Můj první box plný pocitů. Na ten se chystáme příště 😊.

Boxy z řady MONTESSORI: SVĚT ÚSPĚCHŮ koupíte za nejlepší cenu přímo na e-shopu: Knihy Dobrovský

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

1 Comments

  1. […] boxech z řady Montessori: Svět úspěchů jsem vám na blogu již psala. Box Moje první cestovní sada a Můj první box plný barev jsme doma pořádně otestovali, […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *