Knihy, Recenze

Hledejte s dětmi odvahu s Plašmyškou

Krásné povídání o malém myšákovi Plašmyškovi, který se vydá do světa hledat tolik odvahy, kolik jen unese, přináší jako knižní novinku nakladatelství Bambook. Knihu Plašmyška – Jak malý myšák hledal odvahu napsala rozhlasová redaktorka Kateřina Kubalová a milými ilustracemi ji doprovodila Zdeňka Študlarová.

Každé dítě, a popravdě nejen dítě, se občas něčeho bojí, potřebuje dodat odvahu. I my doma s nějakými těmi strachy bojujeme – strach ze spaní ve školce, strach ze tmy, strach z bouřky…občas ani nevím, kde se ten strach vlastně vzal. Třeba jedním s největších strachů je u nás poněkud iracionální strach ze sopky a lávy. Proto jsem velmi vítala možnost seznámit děti skrze milý příběh s malým bázlivým tvorečkem, který se svým strachům postavil a vydal se do světa hledat odvahu.

Plašmyška na své cestě za odvahou potkává nejrůznější zvířátka – krysy, veverku, sysla…najde si kamarády, zastává se slabších, i když v něm samotném je často malá dušička. Nakonec dokonce pomůže i se záchranou obávaného nepřítele zvířátek lišáka. Však ono se někdy hodí být ze všech ten nejmenší a být nejmenší vzrůstem rozhodně neznamená být nejmenší svými skutky.

Jak to vše s Plašmyškou dopadne? Vrátí se domů? A přinese si skutečně plný raneček odvahy? To už si musíte s dětmi přečíst sami 😊.

Knihu Plašmyška Jak malý myšák hledal odvahu koupíte zde.

Brněnská máma

Jsem Katka, máma tří dětí, brněnská rodačka. Mou vášní je smysluplné trávení volného času s dětmi. Skrze své články s radostí inspiruji rodiče z Brna a okolí ke krásným výletům i k návštěvě nejrůznějších zajímavých míst. Více z mého příběhu si můžete přečíst v záložce O MNĚ.

Taky Vás může zajímat...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *